Lietuviai po 18 metų pertraukos startuos Europos ralio čempionate

Lietuviai po 18 metų pertraukos startuos Europos ralio čempionate

Šiaurės Europos ralio čempionai lietuviai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas startuos šių metų Europos ralio čempionate. Tai pirmasis lietuvių ekipažas po 18 metų, kuris varžysis Senojo žemyno pirmenybėse.

Oficialiame Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) regioniniame ralio čempionate, kuris yra antras pasaulyje pagal pajėgumą, važiuosiantys lietuviai savo pavyzdžiu tikisi atgaivinti šalies autosportą ir paskatinti kitus sportininkus aktyviau dalyvauti pasaulinio lygio varžybose.

Sausio 31 - vasario 2 dienomis Liepojoje (Latvija) lietuvių ekipažas varžysis Europos ralio čempionato "Production Cup" įskaitoje. "Wellman Rally Team" atstovai konkuruos ir bendroje įskaitoje. Kaip teigė R. Šaučikovas, dabar svarbiausia yra susipažinti su čempionatu ir tinkamai pasiruošti kitiems metams.

Lietuvoje ekipažas dalyvaus tik dvejose lenktynėse per metus, kurios tuo pačiu yra Šiaurės Europos zonos čempionato etapai. Toliau varžysis Latvijos, Šiaurės Europos zonos ir Europos čempionatuose.

Lietuviai pabrėžė, kad remiantis turimu biudžetu, kol kas planuojama važiuoti 2-3 čempionato etapus. Kaip teigė prieš 18 metų Europos čempionate dalyvavęs Aurelijus Simaška, įveikti tik 1-2 čempionato etapus, tolygu važiuoti visus metus kiekviename Lietuvos ralyje. A. Simaškos ir Gedimino Celiešiaus ekipažas buvo paskutiniai lietuviai, kurie išbandė savo jėgas Europos čempionate. 1996 metais Lietuvos garbę tarptautinėje arenoje gynusiems lenktynininkams nepasisekė - techninės aplinkybės Graikijoje, o vėliau ir Ispanijoje nebeleido jiems tęsti varžybų.

Atskiruose etapuose yra važiavę ir daugiau lietuvių ekipažų - Sauliaus Girdausko, Vytauto Švedo, Benedikto Vanago, Dominyko Butvilo ir kitų, tačiau visi jie pasirodė "vienkartiniuose" startuose, nekonkuravo visame čempionate, kurį šiais metais sudaro 12 etapų. Tris kartus atskiruose Europos čempionato etapuose važiavo ir "Wellman Rally Team" šturmanas R. Šaučikovas. Lenkijoje vykusiose lenktynėse jis du kartus (2007 ir 2008 m.) šturmanavo B. Vanagui, o trečiąjį - dabartiniam komandos pilotui M. Samuičiui.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder