Lietuvos futbolo rinktinės treneriu patvirtintas Edgaras Jankauskas

Lietuvos futbolo rinktinės treneriu patvirtintas Edgaras Jankauskas

Antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas (VK) patvirtino nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio Edgaro Jankauso programą.

Primename, kad E. Jankausko kandidatūrą 2015 metų gruodžio 17 dieną atrinko LFF Trenerių taryba, kuriai vadovauja Benjaminas Zelkevičius.

Naujojo rinktinės vyriausiojo trenerio E. Jankausko programa nepagrįsta galimų taškų skaičiavimu ir strategija.

"Nacionalinės rinktinės tikslas dabar turi būti kitas - ne taškai. Mano tikslas padėti žaidėjams tapti geresniais - klubuose, treniruotėse, rinktinėje. Motyvuoti norėčiau savo išgyvenimais - kiek reikia atsisakyti, siekiant tikslo. Man labai svarbi pradinė kandidatų į rinktinę atranka. Nesvarbu, ar futbolininkas žaidžia antroje Lenkijos lygoje, ar Lietuvoje, mes patys turime būti savo sėkmės kalviais", - sakė naujasis rinktinės vedlys.

"Gaila, bet mūsų šalies futbolo rinktinė visada bus žemiau už futbolo grandus, kol šalyje neturėsime aukšto lygio čempionato. Mano atsakomybė, kaip trenerio, kad rinktinės žaidėjai priimtų mano siunčiamą žinutę ir rungtynių metu neperdegtų", - pridūrė E. Jankauskas.

Nacionalinės rinktinės trenerio asistentų štabas dar nėra pilnai suformuotas.

E. Jankauskas prasitarė, kad vartininkų treneriu norėtų matyti Lenkijos Varšuvos "Legia" (Lenkija) klube dirbantį Gintarą Staučę. Šiuo metu aiškinamasi, ar klubas, kuriame šiuo metu jis dirba, išleis trenerį darbui su rinktine ne tik per oficialias rungtynes, bet ir draugiškų rungtynių metu.

Asistentų akiratyje taip pat yra dabartinis Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinės treneris Rokas Garastas. E. Jankauskas jauną specialistą įvardijo kaip profesionaliai ir entuziastingai dirbantį specialistą, kuris gerai išmano futbolininkų fizinio rengimo metodikas. Kitas E. Jankausko siūlomas asistentas - Igoris Morinas, šiuo metu dirbantis Vilniaus "Baltijos futbolo akademijoje".

Artimiausios rinktinės rungtynės numatytos birželio 6 dieną Lenkijoje. Tiksli rungtynių vieta bus patvirtinta vėliau. Taip pat neatmetama galimybė, jog rinktinė kontrolines rungtynes sužais ir šių metų kovo mėnesio pabaigoje. Šiuo metu yra tariamasi su keleto šalių futbolo rinktinėmis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder