Lietuvos golbolo rinktinė Rio de Žaneire nugalėjo amerikiečius

Lietuvos golbolo rinktinė Rio de Žaneire nugalėjo amerikiečius

Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių vyrų golbolo (aklųjų riedulio) turnyro antrosiose B grupės rungtynėse šeštadienį Lietuvos rinktinė po atkaklios kovos 8:7 (4:4) nugalėjo JAV komandą ir iškovojo antrąją pergalę.

Net šešis įvarčius Lietuvos rinktinei pelnė 40-metis Genrikas Pavliukianecas, du - Justas Pažarauskas.

Pirmadienį lietuviai susitiks su kinais, trečiadienį - su turkais.

"Rungtynės su JAV mums gavosi gera treniruotė, jeigu norime pasiekti kažką daugiau. Žaidėjai turi priprasti lošti visokiomis sąlygomis - ar grindys slidžios, ar kamuolys šlapias, ar publika per garsiai šaukia. Kuo anksčiau mes išsibandome šias sąlygas, tuo geriau. Gynyboje su JAV viskas buvo labai gerai. Puolime ne viską pavyko išpildyti, ką planavome. Visi trys žaidėjai šiandien atidirbo pilnai", - po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Karolis Levickis.

"Mes iš anksto žinojome, kad parolimpinėse žaidynėse patekome į mirtininkų pogrupį. Prieš suomius pavyko lengviau laimėti, o su visomis kitomis komandomis rungtynės bus tokios kaip su JAV - eis taškas į tašką. Šiose rungtynėse aš padariau klaidų, bet tai aptarsime su treneriu šalta galva", - komentavo komandos kapitonas G. Pavliukianecas.

JAV ekipoje penkis įvarčius Džozepas Hamiltonas (Joseph Hamilton), du - Taileris Merenas (Tyler Merren).

"Tai buvo išskirtinis žaidimas. Lietuva visada yra tarp stipriausių pasaulio komandų. Tai, kad sužaidėme tokį garbingą žaidimą, tikrai pakėlė mūsų komandos pasitikėjimą savimi. Kad laimėtum prieš Lietuvą, tu turi sužaisti savo geriausią žaidimą. Šiose rungtynėse to neparodėme", - nuskambėjus sirenai sakė Dž. Hamiltonas.

JAV golbolo rinktinės treneris Maiklas Ledžas (Michael Lege) komentavo: "Tai buvo labai gerai apgalvotas žaidimas. Aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Lietuva visada yra stipri komanda, ją sunku nugalėti. Mūsų klaida - per daug kartų prasižengėme, tai leido lietuviams pelnyti įvarčių. Nors ir pralaimėjome, šios rungtynės pakėlė mūsų pasitikėjimą savimi ir tikimės gerų rezultatų kitose rungtynėse".

Golbolo turnyre dalyvauja 10 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į ketvirtfinalį pateks po keturias stipriausias grupių rinktines.

Lietuvos rinktinė 2000 metais Sidnėjuje ir 2008 metais Pekine iškovojo parolimpinių žaidynių sidabro medalius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder