Lietuvos krepšinio rinktinė

Lietuvos krepšinio rinktinė pakėlė sparnus

Lietuvos krepšininkai vakar išskrido į Pietų Korėją, kur užbaigs pasirengimą Kinijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui. Rinktinė Seule bandys apsiprasti su Azijos laiku ir sužais trejas draugiškas rungtynes.

Varžovai nebus patys pajėgiausi, bet treneris Dainius Adomaitis neabejoja, kad paskutiniai kontroliniai mačai bus naudingi. Po draugiškų rungtynių paaiškės galutinis rinktinės 12-ukas.

Prieš kelionę į Pietų Korėją rinktinė surengė kelias treniruotes Vilniuje. Lietuvą krepšininkai paliko geros nuotaikos. „Pavyko padaryti visą darbą, kurį buvome suplanavę.

Pavyko išvengti nenumatytų kliūčių, pavyzdžiui, traumų. Tikimės, kad jų išvengsime ir Pietų Korėjoje per likusias trejas rungtynes“, - sakė D.Adomaitis.

„Pasiruošimas praėjo sklandžiai, nebuvo rimtų traumų, turėjome įvairaus plauko varžovų, tiek labai stiprių, tiek silpnesnių. Galėjome išbandyti skirtingą žaidimą. Dabar belieka keliauti ir tęsti tai, ką pradėjome. Išvažiuojame su gera nuotaika, gera energija. Žaidėjai nekantrauja kuo greičiau atsidurti ten“, - teigė puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

Iki šiol rinktinė sužaidė šešis draugiškus mačus, laimėjo tris. Pralaimėta labai stipriems varžovams - ispanams ir dukart serbams. Draugiškame turnyre Seule varžovai bus gerokai silpnesni, lietuviai susitiks su Pietų Korėjos, Angolos ir Čekijos komandomis. M.Kuzminsko nuomone, nelabai svarbu, kokie bus varžovai. „Svarbiausia, kad ten važiuojame anksti.

Reikia priprasti prie laiko skirtumo ir kitų dalykų“, - akcentavo puolėjas.

D.Adomaitis ketina išpešti iš trejų rungtynių kuo didesnę naudą: „Varžovai bus skirtingi. Labai norėjome pasiruošimo cikle sužaisti su komanda iš Afrikos, o Angola bus tas varžovas, kuris demonstruoja panašų žaidimą kaip Senegalas. Irgi daug atletizmo, bėgimo, kovos, pasikeitimų gynyboje.

Pietų Korėjos komanda yra specifinė. Ji dažnai naudoja aikštės gynybą, o anksčiau su tuo nesusidūrėme. Tai irgi gerai. Kiekvenose rungtynėse spręsime skirtingus uždavinius.“

Po paskutinių draugiškų rungtynių D.Adomaičiui teks nuspręsti, kuriuos du iš 14 kandidatų išsiųsti namo. Į Seulą išskrido visi pretendentai. „Kiekvienas turi savo šansą. Matome, kokia situacija kitose komandose, kiek daug traumų. Stengiamės apsidrausti ir treniruočių procese turėti kuo mažiau rizikos, gerą rotaciją“, - nenorą paskelbti galutinį 12-uką paaiškino treneris.

Praėjusį šeštadienį draugiškų rungtynių su rusais nežaidė Jonas Valančiūnas. Prieš tai jis nikstelėjo koją, bet dabar D.Adomaitis teigia, kad vidurio puolėjas jaučiasi gerai: „Jis pats norėjo žaisti ir galėjo žaisti, bet mes žiūrime į žaidėjų minutes. Treniruotėse matuokliais matuojama, kiek jie padaro darbo. Į tai atsižvelgę žaidėjus nuimame nuo kai kurių rungtynių“.

Bene didžiausias iššūkis pasirengimo metu treneriui buvo klaidos. Siekiant sumažinti jų skaičių, treniruotėse įvesti specialūs pratimai ir net bausmės. Tiesa, bausmės nėra skaudžios - krepšininkams tiesiog tenka papildomai pabėgioti pirmyn atgal per aikštelę.

„Manau, reikia išvalyti nuo tų klaidų smegenis. Kuo labiau apie jas galvojame, tuo daugiau jų darome“, - svarstė M.Kuzminskas.

Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d., lietuviai pirmąsias rungtynes su Senegalu žais rugsėjo 1 d. Be šių rinktinių, H grupėje bus Australijos ir Kanados komandos.

Draugiškų rungtynių tvarkaraštis

Rugpjūčio 24 d. 
Pietų Korėja - Lietuva

Rugpjūčio 25 d. Lietuva - Angola

Rugpjūčio 27 d. Lietuva - Čekija

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder