Lietuvos krepšinio veteranai išvyksta į Braziliją kovoti dėl pasaulio čempionų vardų

Lietuvos krepšinio veteranai išvyksta į Braziliją kovoti dėl pasaulio čempionų vardų

Į Braziliją sekmadienį išvyksta didelis būrys praeityje garsių Lietuvos krepšininkų. Šioje tolimoje šalyje jie dalyvaus pasaulio veteranų krepšinio čempionate, kuris prasidės pirmadienį ir baigsis liepos 5-ąją.

Pasak krepšinio veterano, Kauno miesto tarybos nario Gedimino Budniko, Lietuvos atstovai pasaulio čempionate, be varžybų, turi ir kitą misiją - pristatyti Kauną, kuriame 2012 m. vyks Europos veteranų krepšinio čempionatas.

"Lietuvos delegacija šį sykį yra tikrai gausi. Mes ne pirmą kartą Lietuvai atstovaujame tokiame čempionate. Iki šiol mums labai gerai sekėsi, visada puikiai veteranų čempionatuose pasirodydavome.

Šiemetis čempionatas iš ankstesnių išsiskiria tuo, kad Lietuva siunčia žaidėjus ir su tam tikra misija. Vežamės tautinėmis spalvomis nudažytus marškinėlius, ant kurių - kvietimas ateinančiais metais atvykti į Kauną. Lietuvos veteranų klubo prezidentas Anatolijus Čupkovas čempionate pristatys Kauną, nes 2012-ųjų Europos veteranų krepšinio čempionatas vyks mūsų mieste", - Eltai sakė dukart pasaulio veteranų krepšinio čempionas, daugkartinis Europos veteranų krepšinio čempionas, buvęs "Žalgirio" žaidėjas, ekonomistas G. Budnikas.

Brazilijoje vyksiančiame 2011 m. pasaulio veteranų krepšinio čempionate kovos nuo 40 iki 70 ir daugiau metų amžiaus sportininkai. Lietuvos vyrų komandos suskirstytos į 5 amžiaus grupes, moterų - į 3.

"Gausiausiai mano amžiaus komandoje (65 metų) atstovaujamas Kauno krepšinis. Iš 12 registruotų pasaulio čempionatui komandos žaidėjų, net 8 - kauniečiai. Manau, mes ne tik pasistengsime gerai pasirodyti Brazilijoje surengtame čempionate, bet ir kuo įtikinamiau išpopuliarinti savąjį miestą, kuriame kitąmet vyks Europos veteranų krepšinio čempionatas", - vylėsi "Žalgirio" veteranas.

Į Braziliją Lietuvos krepšininkai vyksta ir čempionate dalyvaus savo bei rėmėjų lėšomis. Tarp rėmėjų Kauno miesto savivaldybės nėra. Beje, neskubėjo rėmėja tapti ir Lietuvos krepšinio federacija. Bet krepšinio veteranai dėl to apmaudo neturi.

Kur kas skaudžiau jiems, kad LKF nepasistengė, jog buvę krepšininkai už savo pinigus galėtų nusipirkti bilietų į rudeniop Lietuvoje vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą. Anot G. Budniko, krepšininkai teikė dėl to prašymą Lietuvos krepšinio federacijai, pridėjo veteranų sąrašą, bet į prašymą nereaguota.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder