Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas vyks Smiltynėje

Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas vyks Smiltynėje

Jau šį šeštadienį Klaipėdoje esančiame Smiltynės paplūdimyje prie Gelbėjimo stoties vyks 19-asis atviras Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas.

Šiais metais turnyre planuoja dalyvauti apie 12 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado. Čempionate laukiama „Klaipėdos kovo“, Šiaulių „Šiaulių“, Šiaulių „Vairo-Kalvio“, Jurbarko „Lūšies“, „Jūrmala“ (Latvija), Plungės „Dorbės“, Panevėžio „PRC-Ryšių statybos“, Kauno „Žalgirio-1“, Kauno „Žalgirio-2“, Vilniaus VRA, Jonavos „Tauro-Brum Brum“, „Baltic Old Boys“ ir Kaliningrado (Rusija) ekipų.

Paplūdimio regbis - dinamiška ir vis populiarėjanti regbio atmaina. Paplūdimiuose vykstančiose varžybose yra žaidžiama penki prieš penkis.

Kaip teigė vienas turnyro organizatorių Simas Banys, paplūdimio regbio populiarumas sparčiai auga visoje Europoje.

„Paplūdimio regbis - tai regbio atmaina, kuri yra labai populiari šalyse, kur vyrauja šilti orai visus metus. Šių metų turnyras bus tarsi generalinė repeticija prieš kitais metais vyksiantį 20-ąjį Lietuvos čempionatą. Lietuvos paplūdimio regbio komandos, lyginant su kaimyninėmis šalimis, yra labai aukšto lygio ir meistriškumo“, - sakė S. Banys.

Europos regbio federacija („Rugby Europe“) pradėjo organizuoti Europos paplūdimio regbio čempionatus, todėl planuojama, kad ateityje Lietuvos čempionatai susidarys iš dviejų etapų, o pirmenybių nugalėtojai iškovos teisę dalyvauti Europos pirmenybėse.

Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas truks vieną dieną. Varžybų pradžia Smiltynės paplūdimyje -šeštadienį 10 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder