Lietuvos vėliavą Singapūre neš rutulio stūmikas Mantas Jusys

Lietuvos vėliavą Singapūre neš rutulio stūmikas Mantas Jusys

Trečiadienį Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) vykusiame pasitarime nuspręsta, kad rugpjūčio 14-26 dienomis Singapūre vyksiančių pirmųjų jaunimo (14-18 metų) vasaros olimpinių žaidynių atidarymo parade Lietuvos vėliavą neš olimpinio čempiono Romo Ubarto auklėtinis rutulio stūmikas Mantas Jusys, skelbiama LTOK interneto svetainėje.

Beje, pats R. Ubartas šioje olimpiadoje bus ne tik treneris, bet ir LTOK sporto ambasadorius. Dar vieną ambasadorių iš Lietuvos - olimpinį krepšinio čempioną Šarūną Marčiulionį - į Singapūrą deleguos Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).

Singapūre Lietuvai atstovaus septyni lengvaatlečiai, keturi krepšininkai (žais 3 prieš 3), trys plaukikai, po du boksininkus, dziudo ir šiuolaikinės penkiakovės atstovus, po vieną baidarininką, buriuotoją, irkluotoją ir gimnastą.

Pasitarimo metu į jaunimo olimpines žaidynes vyksiančių sportininkų treneriai informavo LTOK ir misijos vadovus apie pasirengimą žaidynėms, realiai planuojamas vietas. LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas sakė, kad visi 24 Lietuvos atstovai, iškovoję kelialapius į Singapūrą, jau yra tarp savo amžiaus pasaulio sportininkų elito.

"Svarbiausia žaidynėse kovoti dėl pergalės, nors ir prieš artimiausius varžovus", - kalbėjo A. Poviliūnas.

LTOK prezidentas Lietuvos olimpinės misijos vadovei Linai Vaisetaitei ir olimpinės rinktinės vyriausiajam gydytojui Daliui Barkauskui pirmiesiems iš visos delegacijos įteikė akreditacines korteles.

Oficialios Lietuvos delegacijos palydos į pirmąsias pasaulio jaunimo olimpines žaidynes Singapūre LTOK vyks rugpjūčio 9 dieną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder