Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariams - prezidentės padėkos raštai

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariams - prezidentės padėkos raštai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį priėmė Turkijoje vykusio pasaulio vyrų krepšinio čempionato bronzos medalius iškovojusios Lietuvos rinktinės narius ir įteikė jiems padėkos raštus. Valstybiniai apdovanojimai krepšininkams bus įteikti vėliau.

"Visa Lietuva buvo pasaulio dėmesio centre. Džiaugiuosi, kad Lietuvos vardas vėl skamba pasaulyje, kad jūs sugebėjote bent laikinai suvienyti valstybę, kad jūs esate jauni ir dar nesugadinti, turintys noro mylėti Lietuvą ir už ją kovoti. Jūs esate ir būsite sektinas pavyzdys mūsų jaunajai kartai ir mums visiems", - sveikindama šalies krepšinio rinktinę sakė D. Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, krepšinis Lietuvai - komandinio žaidimo simbolis, kuris rodo, jog valstybė ir jos žmonės kartu gali daug pasiekti.

"Noriu padėkoti ir pasveikinti visus. Tai šventė mums visiems. Jūs parodėte, kad mes, lietuviai, kartu galime pasiekti viską, ko tik panorėsime", - pažymėjo D. Grybauskaitė.

"Mes esame laimingi, kad galėjome padaryti tai, ką padarėme. Mes esame laimingi, kad galėjome kelioms dienoms ar savaitėms suvienyti mūsų tautą. Noriu palinkėti visiems sekti šių šaunių vyrų pavyzdžiu. Didžiuojuosi jais. Jie iš tikrųjų padarė stebuklą", - kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas Prezidentei įteikė krepšinio kamuolį su žaidėjų autografais. Po to šalies vadovė pakvietė rinktinės narius pabendrauti prie arbatos.

Pirmadienio vakarą iš pasaulio pirmenybių sugrįžę Lietuvos krepšininkai antradienį pagerbiami ir Vyriausybės bei Seimo rūmuose. 19 val. Lietuvos rinktinė bus sutikta Kauno Rotušės aikštėje.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariams valstybiniai apdovanojimai bus įteikti Prezidentūroje spalio 1-ąją, Lietuvos sporto dienos išvakarėse. Tada bus apdovanoti ir kiti aukščiausio rango tarptautinėse varžybose pasižymėję Lietuvos sportininkai.

Lietuvos krepšininkai pasaulio pirmenybių rungtynėse dėl trečiosios vietos sekmadienį 99:88 parklupdė Serbijos ekipą. Lietuviai iš devynerių čempionato rungtynių laimėjo net aštuonerias. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė planetos pirmenybių medalius pelnė pirmąjį kartą. Trečiąjį kartą pasaulio čempionate dalyvavę lietuviai 1998 ir 2006 metais buvo septinti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder