LSKL bronzos medaliai - klaipėdiečiams

LSKL bronzos medaliai - klaipėdiečiams

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai po dviejų metų pertraukos susigrąžino Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) bronzos medalius. Pajūrio studentai mažajame finale 29 taškų skirtumu - 88:59 sutriuškino Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą.

Prieš šią dvikovą Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre susirinkusius krepšinio žiūrovus pasveikino uostamiesčio miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Džiugu, kad studentų krepšinio lemiamos kovos vyksta būtent Klaipėdoje ir tai, kad dėl medalių kovoja klaipėdiečiai. Man maloniausia, kad studentų krepšinio kovos išsiskiria gražia, garbinga ir įspūdinga kova", - kalbėjo Klaipėdos meras.

LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas prieš lemiamas šio sezono kovas pasidžiaugė, kad šis sezonas buvo intriguojantis.

"Visi finalinio ketverto dalyviai paaiškėjo tik po paskutinių reguliaraus čempionato rungtynių. Virė intriguojančios ir atkaklios dvikovos, o tai čempionatą tik puošia. Džiugu, kad LSKL savo pergalėmis garsėja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse: VDU ekipa yra penkiskart Europos čempionė, Lietuvos studentų rinktinė skynė pergalės ir universiadoje. Lietuvos studentai krepšininkai itin ryškūs ir pastebimi", - pasidžiaugė LSKL prezidentas.

KU surengė atakų šou

KU krepšininkai, vedami Evaldo Lengvino ir Valento Tarolio, rungtynes pradėjo spurtu 9:0, o dar po kelių akimirkų susikrovė ir dviženklę taškų persvarą - 17:4.

Kovingai nusiteikę klaipėdiečiai nemažino žaidimo tempo, dominavo aikštėje ir varžovus kaskart priblokšdavo taikliomis atakomis. Antrojo kėlinio pradžioje klaipėdiečiai jau buvo susikrovę 22 taškų pranašumą - 29:7.

Antrojo kėlinio pradžioje klaipėdiečių pranašumas šoktelėjo ir iki 22 taškų - 29:7. Po šio šalto dušo šiauliečiams nebepavyko atsistiesti ir pakreipti įvykių savo naudai.

Dar neįpusėjus rungtynėms salėje susirinkę žiūrovai klaipėdiečiams pranašavo užtikrintą pergalę ir jie buvo teisūs.

STATISTIKA

KU - ŠU - 88:59 (25:7, 16:10, 27:25, 20:17).

Klaipėdos universiteto ekipą į pergalę vedė Evaldas Lengvinas, surinkęs 21 tašką, Julius Kazakauskas pridėjo 17 (11 atk. kam.), Tadas Maželis - 12 taškų, Valentas Tarolis - 10 tšk.

ŠU komandai 26 taškus pelnė Klym Artamonov, 12 - Julius Jucikas, 11 - Arvydas Šikšnius.

Klaipėdiečiai geriua kovojo po krepšiais - jų sąskaitoje 54, o ŠU - 29 atkovoti kamuoliai.

"Džiaugiuosi, kad vyrai nuo pat dvikovos pradžios rungtyniavo itin susikaupę ir pademonstravo kovotojų charakterį. Smagu čempionatą baigti pergale, to siekėme visą sezoną ir mums pavyko įgyvendinti savo tikslus. Džiaugiuosi savo komandos vyrais, - kalbėjo KU treneris Dainius Miliūnas.

- Tai bus įsimintina diena. Savo mieste neiškovoti medalių būtų buvę negarbinga. Pateisinome savo žiūrovų lūkesčius. Atvirai pasakius, tikėjau aršesnės kovos ir kietesnio pasipriešinimo iš ŠU ekipos, juk šioje komandoje rungtyniauja nemažai LKL žaidėjų. Visgi, intrigos nebuvo", - pridūrė nugalėtojų strategas.

Anot ŠU trenerio Rolando Vaičiūno, tokio rungtynių scenarijaus jis negalėjo tikėtis net juodžiausiame sapne.

"Netikėjau, kad galime pralaimėti tokiu skirtumu. Apskritai į Klaipėdą važiavome dėl medalių, tačiau viskas pakrypo visai kita linkme. Nepažinau savo komandos narių: akyse nebuvo regėti jokios ugnelės ir noro nugalėti. Apmaudu. Buvome visur lėtesni", - neslėpdamas prastos nuotaikos kalbėjo ŠU strategas.  

Žemiau - nereiškia blogiau

Priminsime, kad ŠU ekipa LSKL reguliariajame čempionate iškovojo 13 pergalių ir patyrė 5 pralaimėjimus bei turnyrinėje lentelėje įsitvirtino antroje pozicijoje, o KU su 10 pergalių ir 8 pralaimėjimais į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko paskutinę minutę.

Tai klaipėdiečiams suteikė papildomos motyvacijos - jie lemiamose kovose rungtyniavo lyg ant sparnų.

Pusfinalio kovoje KU itin atkakliai priešinosi daugkartiniams LSKL čempionams - Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkams. Klaipėdiečiams labai nedaug trūko iki sensacijos - KU išvykos rungtynėse VDU ekipai nusileido tik penkiais taškais - 77:82.

ŠU pusfinalio dvikovoje po dramatiškos ir permainingos kovos rezultatu 58:71 pralaimėjo Vilniaus Mykolo Romerio universiteto (MRU) komandai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder