LTOK prezidentė tikisi, kad šalies sporto biudžetas nesumažės

LTOK prezidentė tikisi, kad šalies sporto biudžetas nesumažės

Trečiadienį spaudos pusryčius surengusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė teigė, kad jos darbotvarkė per pirmąjį mėnesį naujose pareigose buvo labai intensyvi. Naujajai LTOK vadovei pastarosiomis savaitėmis teko lankytis Latvijoje ir Azerbaidžane, taip pat pačiai priimti nemažai svečių bei rūpintis, kad nebūtų mažinamas šalies sporto biudžetas.

Praėjusią savaitę Londono olimpinių žaidynių prizininkai, kiti iškilūs sportininkai, treneriai ir sporto organizacijų vadovai kreipėsi į šalies vadovus prašydami nemažinti Kūno kultūros ir sporto departamento finansavimo. Šalies Prezidentei, Vyriausybės ir Seimo nariams adresuotame laiške taip pat prašoma palaikyti iniciatyvą nuo 1 iki 3 proc. padidinti Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondui tenkančią akcizo pajamų, gautų už alkoholinius gėrimus ir apdorotą tabaką, dalį. Visai neseniai analogišku būdu buvo padidintas kultūros finansavimas.

2010 metais valstybė Kūno kultūros ir sporto departamentui skyrė 98 mln., 2012 metais - 84,5 mln., o 2013 metais planuojama skirti jau tik 78,9 mln. litų.

"Labai viliuosi, kad sporto biudžetas nesumažės. Jau atlikome daug žygių. Ir toliau tarsimės", - teigė D. Gudzinevičiūtė.

LTOK vadovė pasidžiaugė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) "Olimpinio solidarumo" stipendijas po 1500 JAV dolerių (apie 4000 litų) skyrė net septyniems Lietuvos sportininkams, besirengiantiems Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms.

LTOK rėmėjų gretas papildė UAB "Solet". Ši bendrovė jauniesiems šalies sportininkams įsteigė penkias stipendijas po 400 litų. Kam jos atiteks, paaiškės artimiausiu metu.

D. Gudzinevičiūtė, viešėdama Latvijoje, ne tik susitiko su šios šalies olimpinio komiteto vadovais, bet ir apžiūrėjo Rygos olimpinį sporto centrą, kuriame per dieną apsilanko apie 3 tūkst. žmonių."O mes panašaus sporto centro Druskininkuose taip ir nesulaukiame. Būtų nuostabu, jeigu jis būtų baigtas statyti iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių", - sakė LTOK prezidentė.

D. Gudzinevičiūtė gruodžio 6-9 dienomis kartu su LTOK generaliniu sekretoriumi Valentinu Paketūru dalyvaus 41-ojoje Europos olimpinių komitetų asociacijos Generalinės asamblėjos sezijoje Eilate (Izraelis). D. Gudzinevičiūtė vykti į Izraelį pakvietė ir LTOK Garbbės prezidentą Artūrą Poviliūną.

LTOK vadovė, lankydamasi Azerbaidžano olimpinio komiteto 20-mečiui skirtuose renginiuose, sulaukė kvietimų artimiausiu metu atvykti į Lenkiją ir Baltarusiją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder