Mūsų sunkiaatlečių komanda - antra Europoje

Mūsų sunkiaatlečių komanda - antra Europoje

Daugiau nei savaitę Klaipėdoje vykusios Europos sunkiosios atletikos jaunimo iki 20 ir 23 metų pirmenybės pranoko visus lūkesčius - iškovoti visų spalvų medaliai, o vaikinų (iki 23 metų) komanda tarp 39 šalių atstovų bendroje įskaitoje užėmė net antrąją vietą.

"Pavardinkite man sporto šakas, kurių vaikinai iki 23 metų gali pasigirti, kad yra antri Europoje. Tai labai geras pasiekimas. Lietuva tikrai turi tuo didžiuotis", - vakar sveikindamas sunkiaatlečius tarė Klaipėdos miesto garbės pilietis, nusipelnęs Lietuvos treneris, išugdęs ne vieną olimpinį dviračių sporto čempioną, Narsutis Dumbauskas.

Jis tradiciškai po įvairių čempionatų atvyksta į sunkiaatlečių treniruočių kalvę, kitaip vadinamą mini olimpinį centrą, esantį Sportininkų gatvėje (Centrinio stadiono patalpose) ir pasveikina titulus iškovojusius sportininkus bei trenerius.

Iš užsienio plūsta padėkos

Šįkart daugiausiai liaupsių nusipelnė Europos jaunimo (iki 23 m) čempionu tapęs Žygimantas Stanulis (iki 94 kg, dvikovės rezultatas - 369 kg) ir bronzos medalį iškovojęs Irmantas Kačinskas (iki 85 kg, dvikovės rezultatas - 323 kg) bei jų treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Šiose pirmenybėse sidabro medalį iškovojo ir viena mergina - Gintarė Bražaitė (iki 75 kg, dvikovės rezultatas - 210 kg).

Taip pat Europos jaunimo (iki 23 m.) čempionate gerai pasirodė ir arti medalio buvo klaipėdietis Sergejus Lichovojus. Jis svorio per 105 kg varžybose užėmė ketvirtąją vietą (dvikovėje surinko 362 kg).

EMOCIJOS. Štai taip džiaugėsi klaipėdietis Žygimantas Stanulis, iškovojęs Europos jaunimo iki 23 m. čempiono titulą.

Lietuvos vaikinų (iki 23 m.) rinktinė bendroje įskaitoje surinko net 474 taškus ir vos 19 taškų nusileido pirmąją vietą iškovojusiems rusams (493 tšk.). Treti su 427 taškais liko turkai, ketvirti su 390 taškų - lenkai, penkti su 286 taškais - ispanai, šešti su 281 tašku - ukrainiečiai.

"Džiugu tai, kad čempionatas pavyko ir kasdien sulaukiame vis naujų teigiamų užsienio šalių sportininkų atsiliepimų. Laiškus su padėkomis siuntė albanai, sulaukiau skambučių iš ukrainiečių, rusų, italų, graikų. Visi dėkoja ir sako, jog pirmenybės jiems paliko daug gražių įspūdžių. Malonu, kad mūsų darbas nenuėjo perniek", - džiaugėsi Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Būtent jam ir teko didžiausia čempionato organizacinių klausimų našta.

"Darbo buvo labai daug, bet po čempionato širdis tiesiog džiūgauja. Malonu, kai auklėtiniai iškovoja medalių, o užsienio šalių sportininkai tau nuoširdžiai dėkoja. Tada tarsi įgauni naują kvėpavimą. Panašūs dalykai skatina eiti į priekį, dar labiau stengtis ir tobulėti", - aiškino B. Vyšniauskas.

Klaipėdoje - svečių elitas

Jis užsiminė ir tai, kad vienas didžiausių iššūkių buvo Klaipėdoje suorganizuoti Europos sunkiosios atletikos kongresą, kuriame dalyvavo 44 valstybių atstovai, tarp kurių labai daug garbingų svečių.

"Buvo atvykęs Europos sunkiosios atletikos federacijos vadovas Antonas Ursas (Antonio Urso), viceprezidentai Styvas Kenonas (Steve Canon) ir Petras Krolas (Petr Krol), svečias iš Kinijos - pasaulio sunkiosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Venguangas Ma (Wenguang Ma), Europos federacijos iždininkas Marinas Kasadėjus (Marino Casadei), pasaulio sunkiosios atletikos federacijos generalinis direktorius Atilas Adamfis (Attila Adamfi), pasaulio federacijos tarptautinių santykių direktorė Anika Nemeth-Mora, įvairių šalių olimpinių čempionų ir kitų žinomų svečių. Juk ką reiškia vien tai, kad pasaulio sunkiosios atletikos federacijos generalinis sekretorius į mūsų mažą Klaipėdėlę atvyko iš tolimojo Pekino", - pasakojo pokalbininkas.


Kongrese buvo aptarti 2016 metai, planuojami artimiausių metų Europos suaugusiųjų, jaunimo ir jaunių čempionatai. Jo metu Klaipėdai buvo pasiūlyta 2018 metais organizuoti suaugusiųjų Europos sunkiosios atletikos čempionatą.

Šiandien - Lietuvos čempionatas

Nuo spalio 1 iki 11 dienos uostamiestyje lankėsi daugiau kaip 600 svečių iš 44 pasaulio šalių.

"Daugelis liko sužavėti aukščiausio lygio sportininkų treniruočių, apšilimo sporto salės, kuri buvo paruošta Klaipėdos centrinio stadiono patalpose. Vienu metu galėjo treniruotis apie 100 žmonių. Kitų šalių čempionatuose sportininkai treniruotis gali tik pagal griežtą grafiką tik tam tikromis valandomis, o mes leidome jiems treniruotis kada tik nori. Visi tilpo, visi buvo labai patenkinti. Sportininkai kalbėjo, kad sąlygos prilygo net suaugusiųjų pasaulio čempionatui", - teigė B. Vyšniauskas.

Sunkiaatlečiai neturi kada poilsiauti - jau šiandien Klaipėdos miesto centrinio stadiono sporto salėje (Sportininkų g. 46) vyks Lietuvos sunkiosios atletikos atskirų veiksmų suaugusiųjų čempionatas. Varžybų pradžia - 10 val.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder