„Nafta-Uni-Akvaservis“ išvykoje palaužė "Šilutę"

„Nafta-Uni-Akvaservis“ išvykoje palaužė "Šilutę"

Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkai dar kartą pademonstravo kovotojų charakterį –išvykos rungtynėse rezultatu 69:66 (28:19, 9:18, 12:18, 20:11) nugalėjo Roberto Kuncaičio treniruojamus „Šilutės“ atstovus ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio iki trijų pergalių serijoje įsivyravo lygybė – 1:1.

Klaipėdai pergalingą tritaškį, likus 0,1 sek., pataikė Europos jaunių (iki 18 metų) krepšinio vicečempionas Džiugas Slavinskas.

Taigi, klaipėdiečiai šioje ketvirtfinalio serijoje susigrąžino aikštės pranašumą.

Priminsime, kad pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes, vykusias praėjusį antradienį, klaipėdiečiai pralaimėjo tik paskutinę sekundę rezultatu  83:86 (25:20, 13:27, 27:20, 18:19). Taigi, antroje dvikovoje paskutinėmis akimirkomis sėkmė jau atsisuko į uostamiesčio krepšininkų pusę.

Šilutėje dvikova vyko permainingai – po pirmojo kėlinio 9 taškų skirtumu priekyje buvo klaipėdiečiai – 28:19, tačiau netrukus du tolimus šūvius pataikę šilutiškiai sugrąžino intrigą ir iki didžiosios pertraukos išlygino rezultatą – 37:37.

Antroje rungtynių pusėje šilutiškiai perėmė iniciatyvą į savo rankas – 49:42, 53:47, 55:49. Ketvirtojo kėlinio viduryje aikštės šeimininkai dar pirmavo - 58:54, tačiau tuomet klaipėdiečiai spurtavo 11:3 ir perėmė į savo rankas - 65:61.

Visgi likus žaisti 16 sekundžių „Šilutės“ legionierius Ulysses Thomas išlygino rezultatą – 66:66 ir lemiama ataka priklausė „Naftos-Uni-Akavservis“ komandai. Po Mindaugo Stašio perdavimo pergalingą tritaškį smeigė D. Slavinskas, o per likusias 0,1 sekundes šilutiškiai suregzti atakos nesugebėjo.

„Nafta-Uni-Akvaservis“: Erikas Kubilius 20 (8 atk. kam.), Deividas Anužis 19, Džiugas Slavinskas 13, Benas Bagdonavičius 7, Mindaugas Stašys 5, Edvinas Alunderis 3, Benas Bagdonavičius 2 tšk.

„Šilutė“: Aurelijus Pukelis 18, Ulysses Thomas 16, Simas Raupys 10, Arvydas Eitutavičius 7, Tomas Zdanavičius ir Modestas Žaunieriūnas po 6 tšk.

Trečioji ketvirtfinalio dvikova vyks kovo 18 dieną (šeštadienį) 16 val. vėl Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10).

Klaipėdos krepšinio sirgaliai yra raginami aktyviai burtis ir palaikyti savo miesto komandą.

Sirgaliai, būkite aktyvūs, tapkite papildomu komandos žaidėju. Apginkime savo miesto garbę visi kartu!

„Naftos-Uni-Akvaservis“ krepšininkai NKL reguliariajame čempionate užėmė antrąją vietą (25 pergalės, 13 pralaimėjimų) ir taip iškovojo tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį.

„Šilutės“ žaidėjai (19 pergalių, 19 pralaimėjimų, 7 vieta) kovėsi aštuntfinalyje ir šiame etape rezultatu 3:0 palaužė „Mažeikius“. Taigi, šilutiškiai yra užsivedę ir pagavę žaidimo bangą, tačiau klaipėdiečiai jokiu būdu nėra linkę nusileisti ir žūtbūt kovos dėl į NKL pusfinalį.

„Naftos-Uni-Akvaservis“ direktorius Dainius Vaitelis dar kartą nuoširdžiai dėkoja „Vakarų bangos“ ir visiems Klaipėdos krepšinio sirgaliams, kurie atvyko į „Šilutę“ ir šiltai bei nuoširdžiai palaikė Klaipėdos miesto komandą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder