"Nafta-Uni-Akvaservis" prisistatys Klaipėdai

"Nafta-Uni-Akvaservis" prisistatys Klaipėdai

Šiandien Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" komanda, rungtyniaujanti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate, prisistatys klaipėdiečiams. Pirmųjų čempionato namų rungtynių proga visi krepšinio mėgėjai 16 val. kviečiami į Kūno kultūros ir rekreacijos centrą (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) akistatos su Joniškio "Delikateso" komanda stebėti nemokamai.

"Mums sirgalių palaikymas yra labai svarbu. Šiemet mes subūrėme ganą pajėgią komandą ir turime ambicingų tikslų. Viliamės, kad pastarųjų dviejų sezonų scenarijus, kai komanda buvo turnyro lentelės apatinėje dalyje, jau praeityje. Sieksime kilti į viršų, norėtųsi būti tarp šešių stipriausių NKL komandų ar net kautis finalinio ketverto varžybose", - kalbėjo "Naftos-Uni-Akvaservis" treneris Rytis Vaišvila.

Grūmėsi su Ukrainos čempionais

Šis Atlantos olimpinių žaidynių prizininkas pasidžiaugė, kad komandai vadovaujantys Tadas Petravičius ir Andrius Aušra padėjo suburti tokią komandą, kokią jis ir įsivaizdavo.

"Džiaugiuosi, kad komandą sustiprino patyrę žaidėjai: Julius Kazakauskas, Dainius Vaitelis, Mindaugas Stašys, gerą įspūdį palieka ir kiti mūsų komandos naujokai: Elvinas Gintvainis, Ovidijus Kaminskas, Aidas Einikis ir 15-metis Džiugas Slavinskas. Žaidėme daug draugiškų rungtynių su "Šilutės" komanda, taip pat su Ukrainos čempionais ir buvusiais Eurolygos dalyviais Kijevo "Budivelnik" krepšininkais, Vokietijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančia Brėmenhafeno "Eisbaren" ekipa. Savo žaidėjams priekaištų neturiu, visi stengėsi, kovojo, per treniruotes atiduoda daug jėgų, rodo didžiulį norą. Sezonui ruoštis pradėjome nuo rugpjūčio 4 dienos. Lyg ir susižaidėme, suprantame vienas kitą, tačiau visas mūsų pajėgumas atsiskleis NKL čempionato metu", - sakė R. Vaišvila.

Be jau išvardintų naujokų, "Naftos-Uni-Akvaservis" komandoje liko būrys praėjusį sezoną rungtyniavusių žaidėjų: kovingasis Viktoras Chodosovskis, greičiu išsiskiriantis Domininkas Matutis, taip pat Tadas Maželis, Laurynas Liučinskas ir Donatas Norkus.

Su komanda atsisveikino Haroldas Venskus, Linas Jonuška, Antanas Montrimavičius, Valentas Tarolis ir Martynas Airošius.

"2014-2015 metų sezoną NKL čempionate iš viso varžosi 14 ekipų. Daugelis jų - panašaus lygio, tad čempionatas gali būti nenuspėjamas ir labai sunkus. Pergalę ar pralaimėjimą gali lemti menkos klaidelės. Būtų labai gerai čempionatą pradėti pergalingai ir įgauti papildomo pasitikėjimo, motyvacijos", - teigė R. Vaišvila.

Ilgametis Klaipėdos komandos prezidentas ir pagrindinis rėmėjas Aleksandras Lobačiovas palaiko trenerį ir komandos vadovus bei tiki, kad šis sezonas bus sėkmingesnis nei du paskutinieji.

Šlovinga istorija

"Naftos-Uni-Akvaserviso" komanda turi ilgą istoriją. Tai viena tituluočiausių NKL ekipų, gyvuojanti daugiau nei ketvirtį amžiaus. Komanda įkurta 1987 metais. Tuomet ji dar vadinosi Klaipėdos "Viesulu". Vėliau, 1995 m., prisijungus Klaipėdos universitetui, komandos branduolį nuolatos sudaro akademinis jaunimas.

Nuo 1996 metų ekipos pavadinimas keitėsi į "Universitetas-Irvinga", nuo 1999 metų - "Universitetas-Laivitė", nuo 2003 metų - "Nafta-Uni-Laivitė", nuo 2010 metų - "Nafta-Universitetas", nuo 2013 metų - "Nafta-Uni-Akvaservis".

Per tą laikotarpį pasipuošta visų spalvų medaliais: 2001 ir 2002 metais komanda, treniruojama Genadijaus Glikmano, iškovojo trečiąją vietą LKKA pirmenybėse, 2006 metais krepšininkai, vadovaujami stratego Daliaus Ubarto, tapo NKL vicečempionais, 2007 metais su tuo pačiu treneriu pavyko iškovoti NKL čempionų titulą ir 2011 metais su treneriu Dainiumi Miliūnu pelnyti bronzos medalius.

Svarbu ir tai, kad "Naftos-Universiteto" komandoje rungtyniavo daug garsių krepšininkų: buvę ir esami neptūniečiai Valdas Vasylius, Deividas Gailius, Marius Runkauskas, Osvaldas Kurauskas, Aidas Viskontas, taip pat Arvydas Macijauskas, Egidijus Dimša, Vaidotas Volkus, Gediminas Žylė, Arvydas Šikšnius bei daugelis kitų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder