Naujas arenas laidoja tik pesimistai

Naujas arenas laidoja tik pesimistai

Dar šalyje vykstant Europos krepšinio čempionatui pasigirdo kalbų, kad, jam pasibaigus, dešimtis milijonų litų kainavusioms Klaipėdos ir Alytaus arenoms gresia vos ne užmarštis. Tačiau jų valdytojai ne tik tvirtina priešingai, bet ir piešia šviesią arenų, kaip sportinių ir kultūrinių renginių mekų, ateitį.

Žais tik "Neptūnas"

Per sporto varžybas apie pusšešto tūkstančio (per koncertus - iki septynių tūkstančių) žiūrovų galinčią priimti Klaipėdos areną statybininkai pažadėjo pastatyti už 54,696 mln. litų. Vykdant darbus ši kaina padidėjo apie 10-15 proc. - nuo 5,5 iki 8,25 mln. litų.

Netrukus iškilmingai atidarius areną pranešta, kad ji taps Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidžiančio uostamiesčio krepšinio klubo „Neptūnas“ namais. Tiesa, kol kas tik metams (su galimybe pratęsti), kol galios su arenos valdytojais pasirašyta sutartis. Ir ne vieninteliais.

Nors „Neptūnas“ naujutėlaitėje arenoje žais visas savo LKL, Lietuvos krepšinio federacijos taurės ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės rungtynes bei rengs vakarines treniruotes, rytinės ir toliau vyks senojoje salėje.

„Kol kas nė su viena kita sporto komanda sutarčių pasirašę nesame, tik su „Neptūnu“, - kalbėjo areną valdančios UAB „Klaipėdos arena“ direktorė Jolita Krickė.

Kiek už galimybę žaisti naujojoje arenoje teko sumokėti, neatskleidžia nei jos, nei „Neptūno“ vadovai. Tepasakyta tik tiek, kad padaryta ypatinga nuolaida ir ši suma yra gerokai mažesnė, nei iš pradžių prašyti 300 tūkst. litų.

Kad susitarimas pasiektas labai nelengvai, patvirtina ir Klaipėdos meras.

„Derybos nebuvo lengvos. Vienu metu atrodė, kad procesas atsidūrė aklavietėje. Bet abiejų pusių lankstumas ir geranoriškumas nugalėjo“, - sakė Vytautas Grubliauskas.


 

Kainą sumažinusi arena tapo didžiuoju „Neptūno“ rėmėju, bet jai atiteks visi pinigai už į komandos rungtynes parduotus bilietus. Nors pastarųjų kaina kol kas neaiški, patvirtinta, kad bilietai brangs.

Klaipėdos arenoje įvyks ir LKL sezono startas. Spalio 1 d. „Neptūnas“ susitiks su Panevėžio „Techasu“.

Turės patys užsidirbti

Per pirmąjį sezoną Klaipėdos arenoje planuojama surengti ne mažiau nei 60 renginių. Beveik pusę jų sudarys užsienio atlikėjų ir grupių pasirodymai, kiek daugiau nei trečdalį - sporto renginiai, kitą dalį - vietos atlikėjų pasirodymai ir Klaipėdos savivaldybės renginiai.

„Klaipėdos arena tuščia stovėti negali, nes jos valdytojai neima pinigų iš savivaldybės. Net jei ir nevyksta renginiai, išlaikyti areną reikia. Todėl turime patys išsilaikyti“, - sakė J.Krickė.

Šiuo metu, be „Neptūno“ rungtynių, arenoje jau suplanuota dešimt kultūrinių renginių ir koncertų, viena paroda.

Alytiškiai nepanikuoja

Alytaus arena, kurioje per krepšinio varžybas telpa apie 5500 žiūrovų, kainavo apie 35 milijonus litų. Tačiau dar per Europos krepšinio čempionatą imta kalbėti, kad vargu ar ji kada nors tiek jų sulauks.

Tokias abejones pasėjo pustuštės jos tribūnos žaidžiant stipriausioms senojo žemyno krepšinio komandoms ir žinia, kad gimtojo miesto „Alytaus“ vyrų krepšinio komanda iškrito iš LKL.

Tačiau areną valdančios VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktoriaus Valdo Kučinsko teigimu, šios kalbos neturi jokio pagrindo.

„Arena tikrai nestovės tuščia. Joje žais praėjusiame šalies rankinio čempionate ir pirmą kartą klubo istorijoje bronzos medalius iškovojusi mūsų miesto ekipa „Almeida-Stronglasas“. Juk arena statyta ne tik krepšiniui, tad joje matysime tinklininkus, regioninėje lygoje rungtyniaujančius krepšininkus. Aišku, joje vyks ir koncertai“, - teigė V.Kučinskas.

Alytiškiai džiaugiasi ir sako, kad daugiau tokios arenos, kaip jų, nėra visoje Lietuvoje, nes tai didžiulis sportinis kompleksas su visa infrastruktūra.

Ir labiausiai dėl to turėtų džiaugtis Alytaus sporto ateitis - vaikai ir jaunimas.

„Iki šiol Alytuje nebuvo normalios sporto salės. Arenoje galės sportuoti miesto moksleiviai. Vien mūsų centre galima pasirinkti apie dvi dešimtis sporto šakų. Čia dirba beveik 70 trenerių ir sportuoja per du tūkstančiai mokinių“, - sakė V.Kučinskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder