"Neptūnas" ketvirtą kartą nugalėjo "Sakalus"

"Neptūnas" ketvirtą kartą nugalėjo "Sakalus"

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai atkrentamąsias Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės turnyro rungtynes su Vilniaus "Sakalų" atstovais pradėjo pergale - neptūniečiai "Švyturio" arenoje varžovus įveikė 4 taškų skirtumu - 79:75.

Pauliaus Juodžio auklėtiniai žaidė banguotai - nors trečiajame kėlinyje vienu metu ir buvo įgiję 14 taškų pranašumą - 63:49, tačiau rungtynių pabaiga nebuvo lengva.

Ketvirtojo kėlinio viduryje "Sakalai" sužaidė atkarpą 10:2 ir priartėjo iki 3 taškų - 66:69. Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms sostinės atstovas Arnas Butkevičius buvo sumažinęs atsilikimą ir iki minimumo - 70:71, tačiau neptūniečių Lauryno Mikalausko, Martyno Mažeikos ir Evaldo Dainiaus paskutinės atakos buvo rezultatyvios ir Klaipėdos ekipa šventė pergalę.

Atsakomosios šių ekipų rungtynės vyks vasario 15 dieną (trečiadienį) Vilniuje. 

Nugalėtojas paaiškės po dviejų rungtynių pagal taškų santykį.

STATISTIKA

"Neptūnas" - "Sakalai" - 79:75 (20:20, 14:16, 24:13, 21:26).

„Neptūnas“:
Laurynas Mikalauskas - 21 (10 atk. kam.), Arturas Bruninis ir Simas Galdikas (12 atk. kam.) - po 11, Mantas Ruikis ir Martynas Mažeika - po 10.

„Sakalai“: Laurynas Samėnas - 14, Evaldas Baniulis - 13, Arnas Butkevičius - 11, Paulius Joneliūnas - 8, Deividas Pukis ir Jokūbas Gintvainis - po 7.

KOMENTARAI

Kazys Maksvytis, "Sakalų" ekipos treneris:
"Neptūną" mes pažįstame jau labai gerai. Mūsų žaidimo kreivė kyla į viršų. Pastebiu, kad su šia ekipa žaidžiame vis geriau. Jau daugmaž žinome silpnąsias klaipėdiečių komandos puses, tik šiandien iki galo nepavyko visko išnaudoti. Tikimės, kad namuose rezultatas jau bus kitoks. Pralaimėjome tik vieną mūšį. Pagrindinis mūšis lauks Vilniuje. Keturių taškų skirtumas - nėra didelis, panaikinamas. Manau, kad namuose galime tai padaryti".

Paulius Juodis, "Neptūno" komandos treneris:
"Mums šios pergalės reikėjo lyg oro. Žaidėjams rūbinėje sakiau, kad tai jau dugnas, tad privalome atsispirti nuo žemės ir kilti. Žaidėjų akyse dega ugnelė, jie nori laimėti, tačiau, manau, kad iš to didžiulio noro mes šį sezoną ne kartą ir perdegėme. Tiek kovojant su "Žalgiriu", tiek su kitomis komandomis mums motyvacijos netrūksta, tik nevisuomet pavyksta įgyvendinti tai, ką norime. Galiu pasakyti ir tai, kad vasario 10 dieną (penktadienį) dvikovoje su Vilniaus "Lietuvos rytu" pergalės tikrai lengvai neatiduosime, kovosime iki galo".   

Mindaugas Girdžiūnas, "Neptūno" komandos žaidėjas: "Rungtynių pradžia, kaip visada, buvo labai sunki, tik vėliau prabudome, vienu metu lyg ir buvome atitrūkę, tačiau nepavyko išsaugoti to pranašumo. Galiu pasakyti, kad rungtyniauti Vilniuje su "Sakalais" bus labai sunku. Dvikovą reikės pradėti nuo nulio, juk keturi taškai - nieko nereiškia." 

Neptūniečiai šį sezoną "Sakalus" nugalėjo jau ketvirtą kartą. Praėjusių metų spalio 18 dieną Vilniuje "Sakalai" buvo įveikti 83:73, lapkričio 8 dieną Klaipėdoje solidžiu 25 tašku skirtumu - 85:60. Tai buvo LKF Didžiosios taurės varžybos.

Praėjusių metų gruodžio 16 dieną "Švyturio" arenoje vykusios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės buvo kiek atkaklesnės - pergalę 96:95 šventė neptūniečiai.

Pergalingą tritaškį iki rungtynių pabaigos likus 2 sekundėms pataikė komandos kapitonas Martynas Mažeika.

Artimiausias rungtynes "Neptūnas" žais vasario 10 dieną 19 val. "Švyturio" arenoje su Lietuvos vicečempionais - Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder