"Neptūnas" Klaipėdoje garbingai kovėsi su CSKA

"Neptūnas" Klaipėdoje garbingai kovėsi su CSKA

Sekmadienį Klaipėdos "Švyturio" arenoje gausiai susirinkę sirgaliai stebėjo istorinę dvikovą tarp daugkartinių Eurolygos nugalėtojų Maskvos CSKA krepšininkų ir Klaipėdos "Neptūno". Debiutą VTB Vieningosios lygos pirmenybėse "Neptūnas" pradėjo pralaimėjimu rezultatu 72:83.

Nors rungtynes geriau pradėjo aikštelės šeimininkai, vėliau labiau patyrę svečiai po truputį ėmė tolti. Kai aikštelę palikdavo pagrindinio CSKA penketo žaidėjai, "Neptūnui" pavykdavo šiek tiek priartėti. 

Trečiajame kėlinuke, įgiję 15 taškų persvarą, svečiai atsipalaidavo ir tai leido "Neptūnui" vėl sukurti intrigą. Likus 5 minutėms komandas skyrė tik vienas taškas, tiesa, visko matę CSKA žaidėjai susiėmė ir užtvirtino savo pergalę.

Kaip ir buvo prognozuota krepšinio specialistų, VTB lygos debiutantams nepavyko susitvarkyti su čempionų aukštaūgiais, daug problemų pridarė ir M. Teodosičius.

"Tai naujas puslapis klubo istorijoje. Kovoti su tokiais krepšinio "grandais" - tikra garbė. Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai turėjo progos iš arti pamatyti pasaulinio lygio krepšinio žvaigždes. Mūsų komandai kova su tokio lygio ekipa - neįkainojama patirtis", - kalbėjo "Neptūno" klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

STATISTIKA

"Neptūnas" - Maskvos CSKA - 72:83 (13:24, 23:22, 14:13, 22:24).

"Neptūnas": Marius Runkauskas - 16 (4/7 tritaškių), Deividas Gailius ir Vytautas Šarakauskas (8 atk. kam., 5 praž.) - po 12, Laurynas Mikalauskas - 9, Evaldas Dainys - 7, Rashaunas Broadusas - 6, Nikita Barinovas ir Martynas Mažeika - po 4, Davidas McClure'as - 2, Martynas Andriuškevičius ir Giedrius Gustas taškų nepelnė, Raimundas Danys nerungtyniavo.

CSKA: Nenadas Krstičius - 22, Milošas Teodosičius - 16, Vladimiras Micovas - 13, Viktoras Chriapa - 12 (9 atk. kam., 8 rez. perd.), Sonny Weemsas ir Zoranas Ercegas - po 8, Antonas Ponkrašovas - 3, Dimitrijus Sokolovas, Aaronas Jacksonas ir Drew Nicholas taškų nepelnė.

Klaipėdos ekipoje debiutavo 221 cm ūgio vidurio puolėjas Martynas Andriuškevičius, kuris dėl ligos (sinusito) praleido pirmuosius tris LKL čempionato mačus.

Jis per aikštėje praleistas 13 minučių prametė du dvitaškius ir dvi baudas, atkovojo 1 kamuolį, išprovokavo 1 pražangą, 3 kartus prasižengė ir blokavo 1 metimą.

KOMENTARAI

Kazys Maksvytis, „Neptūno” vyr. treneris: „Buvo graži kova. Tik gaila, kad intrigos nepavyko išlaikyti iki paskutinių sekundžių. Pritrūko šalto proto. Pralaimėjome pirmą kėlinį ir prisirinkome labai daug baudų, beveik dvigubai lenkėme varžovą pagal šį rodiklį. Šios rungtynės mus įkvėpė. Likus žaisti 3 minutes dar buvo intriga. Svarbiausia, kad laikėmės plano. Andriuškevičius dar nėra pasiruošęs, tačiau jis dega noru žaisti. Turime spragų po krepšiu ir tikimės, kad Martynas jas užlopys. Šiandien jis susužaidė kelias sėkmingas minutes ir likau patenkintas jo darbu po krepšiu.“

Ettore Mesina, CSKA vyr. treneris: „Visų pirma noriu padėkoti varžovams už gerą kovą. Kai „Neptūnas“ priartėdavo, mes gerai sužaisdavome, laikėmės disciplinos. Esu dėl to patenkintas. Esu labai nepatenkintas, kaip žaidėjai neišlaikė sukauptos persvaros. Klaipėdiečiams mus prisivyti leidome net keletą kartų. „Neptūnas“ sužaidė labai geras rungtynes. Tai pajėgi ir daug metikų turinti komanda. Jie ėjo į aikštelę tik dėl pergalės. VTB Vieningoji lyga yra neprognozuojama. „Lietuvos rytas“ krito Kazachstane, o „Žalgiris“ pranoko „Lokomotiv“ krepšininkus. Sezonas ilgas ir laukia daug staigmenų.Kai kurie mūsų žaidėjai dar nėra pasiekę geriausios sportinės formos. Jie dar jaučia nuovargį po Londono olimpinių žaidynių ar kvalifikacijos į Europos čempionatą.“

Marius Runkauskas, „Neptūno“ gynėjas: „Prieš rungtynes akcentavome, kad turime būti susikaupę ir negalime nuvertinti savęs. CSKA mačo pabaigoje suaktyvino gynybą ir visus taškus surinko greitomis atakomis. Rungtynių pradžioje kaustė jaudulys, tačiau vėliau pamatėme, kad galime kautis ir su tokia komanda. LKL sezoną pradėjome sunkiai, o šios rungtynės rodo mūsų žaidimo gerėjimą.“

Čempionato sistema

VTB Vieningoje lygoje "Neptūnas" kovoja B grupėje su Rygos VEF (Latvija), Minsko "Cmoki" (Baltarusija), Kauno "Žalgiriu" (Lietuva), Nymburko CEZ (Čekija), Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", Krasnojarsko "Jenisej", Liubercų "Triumf", "Nižnyj Novgorod" ir Maskvos CSKA (visos - Rusija) ekipomis.

Kitame - A pogrupyje varžysis Mariupolio "Azovmaš", "Doneck" (abi iš Ukrainos), Talino "Kalev" (Estija), Vilniaus "Lietuvos rytas" (Lietuva), "Astana" (Kazachstanas), Samaros "Krasnyje Krylja", Kazanės "Uniks", Maskvos srities "Chimki", Sankt Peterburgo "Spartak" (visos - Rusija) ir Zgoželeco "PGE Turow" (Lenkija) komandomis.

Kiekvienoje grupėje komandos tarpusavyje sužais po du kartus (namie ir išvykoje), iš viso 18 rungtynių.

Į atkrintamąsias varžybas pateks po šešias A ir B grupių komandas. Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape iki dviejų pergalių A grupės 3-ioji komanda kovos su B6, B3 su A6, A4 su B5 ir B4 su A5.

Šių porų nugalėtojai pateks į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su pirmosiomis dviem abiejų grupių ekipomis.

Čia kovos vyks iki 3 pergalių. Pusfinalyje, finale ir rungtynėse dėl III vietos taip pat bus žaidžiama iki 3 pergalių.

Kitas VTB Vieningosios lygos rungtynes "Neptūnas" žais spalio 16 d.namuose su Rygos VEF (Latvija) ekipa.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder