"Neptūnas" Minske nusileido "Cmoki" ekipai (komentarai)

"Neptūnas" Minske nusileido "Cmoki" ekipai (komentarai)

Klaipėdos "Neptūnui" nesėkmingai susiklostė VTB Vieningosios lygos pirmenybių rungtynės išvykoje su Minsko "Cmoki" ekipa. Varžovams iš Baltarusijos pralaimėta rezultatu 71:93.

2012 metų spalio 31 dieną Klaipėdos "Švyturio" arenoje neptūniečiai šiuos varžovus buvo nugalėję po pratęsimo rezultatu 110:106.

Nepaisant to, kad baltarusiai šventė pergalę didesniu taškų skirtumu, vis vien jie išlieka paskutinėje - dešimtoje - VTB Vieningosios lygos B grupės turnyrinės lentelės vietoje. "Cmoki" ekipos sąskaitoje vos viena pergalė ir 13 pralaimėjimų.

"Neptūnas" su 2 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų yra įsitaisęs laipteliu aukščiau - devintoje pozicijoje.
 
Minske "Neptūnui" padėti negalėjo traumuoti du žaidėjai: Martynas Mažeika ir Simas Galdikas.

Minsko "Cmoki" - Klaipėdos "Neptūnas" -  93:71 (24:17, 24:19, 20:18, 25:17).

„Neptūnas“: Deivydas Gailius - 17, Marius Runkauskas - 15, Valdas Vasylius - 12, Laurynas Mikalauskas - 10.
 
„Cmoki“: Tierre Brownas - 23, Pavelas Ulyanka - 14 (4/4 trit.), Aleksandras Kudrautsau - 13, Aleksejus Trastsinetski - 8.

„Neptūnas“ pralaimėjo kovą po krepšiais. Pajūrio krepšininkai atkovojo vos 9 kamuolius po savo krepšiu, o iš viso – 18, varžovai kamuolį sugriebė 33 kartus.

Kazys MAKSVYTIS ("Neptūno" ekipos treneris): "Sužaidėme tikriausiai prasčiausias rungtynes per pastaruosius 2-3 mėnesius. Už varžovus visur buvome šiek tiek lėtesni. Reikia pripažinti, kad šįkart baltarusai buvo vertesni pergalės. Jų pataikymo procentas turbūt rekordinis - pataikė net 11 tritaškių iš 17 bandymų (65 proc.), o mes metėme tik 36 proc. tikslumu (5/14 trit.). Reikia pripažinti, kad varžovai buvo tokie taiklūs, kadangi mes jų neuždengėme. Analizuosime savo klaidas, bandysime aiškintis priežastis ir tų pačių klaidų nebekartoti."

Andrej KRIVONOS (Minsko "Choki" vyr. treneris ): "Mums šiandien labai padėjo komandos naujokas Tierre Brownas, kuris turi net NBA patirties. Tai tikrai mūsų komandai įnešė naujos gyvybės. Tikimės, kad dar galime užsikabinti ir iškovoti pergalių VTB lygoje. Vėl sužibo vilčių, kad galime likti nepaskutiniai. Dar yra šansų aplenkti ir "Neptūną". Mes rimtai ruošiamės šiai dvikovai, turėjom net savaitę laiko pasiruošimui ir tai davė vaisių."

Vasario 14 dieną (ketvirtadienį) Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, 19.15 val. "Neptūno" laukia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) akistata su "Prienų" krepšininkais.

Šiose pirmenybėse neptūniečiams sekasi kur kas geriau - klaipėdiečių sąskaitoje 10 pergalių ir trys pralaimėjimai. Kazio Maksvyčio auklėtiniai LKL čempionate žengia treti.

Kol kas šiame čempionate pirmauja "Žalgirio" atstovai, iškovoję 8 pergales iš tiek pat galimų. Antri žengia "Prienų" krepšininkai (12 pergalių, 1 pralaimėjimas).

Lietuvos vicečempionai - Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai (5 pergalės, 2 pralaimėjimai) - ketvirtoje vietoje, šiauliečiai (7 pergalės, 5 pralaimėjimai) - penkti.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder