"Neptūno" treneris apie iškovotą trofėjų ir galimą rinktinės veidą

"Neptūno" treneris apie iškovotą trofėjų ir galimą rinktinės veidą

Klaipėdos "Neptūnas" iškovojo pirmąjį šio sezono trofėjų - Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento, šalies krepšinio legendos Vlado Garasto taurę. "Smagu laimėti savų žiūrovų akivaizdoje, gerų emocijų norisi ir viso sezono metu", - "Vakarų ekspresui" sakė "Neptūno" vyr. treneris Tomas Rinkevičius.

"Švyturio" arenoje vykusiame turnyre "Neptūnas" pirmąją dieną rezultatu 96:87 (32:13, 24:26, 20:20, 20:26) įveikė Saratovo "Avtodor" krepšininkus iš Rusijos, o finale rezultatu 75:63 (20:16, 25:15, 18:13, 12:19) nugalėjo Dniepro "Dnipro" iš Ukrainos ekipą.

Trečiąją vietą šiame turnyre iškovojo darbėniškio Kazio Maksvyčio treniruojama Permės "Parma" ekipa.

V. Garasto taurės turnyras vyko jau aštuntus metus. Šįkart jis buvo skirtas "Neptūno" klubo 55-erių metų sukakčiai.

SU TROFĖJUMI. Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai Vlado Garasto taurės turnyre iškovojo nugalėtojų taurę.

"Neptūnas" V. Garasto taurę iškovojo ir 2016 metais, kai už nugaros paliko dvi Rusijos ekipas - Saratovo "Avtodor" ir Krasnojarsko "Jenisej" bei Vilniaus "Lietuvos rytą".

Treneri, pasiruošimo 2019-2020 metų sezonui metu laimėjome penkerias iš penkerių, įskaitant ir Vlado Garasto taurės turnyrą, draugiškas rungtynes. Pasiruošimas sezonui turbūt nuteikia optimistiškai? - "Vakarų ekspresas" pasiteiravo "Neptūno" vyr. trenerio T. Rinkevičiaus.

Daug dirbome fiziškai, tad kol kas geriausio krepšinio dar nedemonstruojame. Apskritai draugiškų rungtynių pernelyg sureikšminti nevertėtų. Kalbant apie mūsų žaidimą, dar yra daug taisytinų dalykų.

Kas palieka pirmuosius teigiamus įspūdžius?

Patinka žaidėjų atsidavimas ir darbas treniruotėse. Pavyko suburti draugišką kolektyvą, nusiteikusį dirbti... Tą akcentavome ir prieš komplektuodami komandą. Žaidėjai treniruočių metu atiduoda daug jėgų. Tai džiugina. Kol kas viskas vyksta pagal planą. Akcentuojame gerą aurą ir kolektyviškumą, o tai komandiniame sporte yra labai svarbu.

APDOVANOJO. Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas.

Dvikovoje su "Dnipro" ekipa aikštėje nepasirodė vienas iš "Neptūno" lyderių Gytis Masiulis. Ar jis patyrė rimtą traumą?

Jis Vlado Garasto taurės pusfinalio rungtynėse su Saratovo "Avtodor" patyrė stiprų juosmeninės dalies stuburo sumušimą. Atlikus pirminius tyrimus, teigiama, kad nieko rimto, tačiau reikia šiek tiek poilsio. Dar atliksime išsamesnius tyrimus, tačiau tikimės, kad jis pirmose oficialiose sezono rungtynėse "Neptūnui" jau galės padėti visa jėga.

Kokie artimiausi "Neptūno" planai?

Dar iki oficialaus Lietuvos krepšinio lygos sezono pradžios sužaisime dvejas draugiškas rungtynes už uždarų durų: su Kazachstano "Astana" ir broliukais iš Latvijos - Ventspilio "Ventspils". LKL sezono atidarymo rungtynės "Švyturio" arenoje - rugsėjo 21 dieną, šeštadienį, 17 val. Tądien teks kautis su Utenos "Juventus" krepšininkais.

Pakalbėkime apie bene svarbiausią šių dienų krepšinio aktualiją: Lietuvos rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis paskelbė apie atsistatydinimą. Tarp realių kandidatų yra priskiriamas Tavo ilgametis bendražygis - Kazys Maksvytis. Ką apie tai galėtum pasakyti?

Manau, kad Kazys Maksvytis tikrai turi realių galimybių užimti Lietuvos rinktinės vyr. trenerio postą. Tai labai gera ir labai tinkama kandidatūra. Juk net keturi dabartinės Lietuvos rinktinės žaidėjai - Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius ir Rokas Giedraitis - yra iš auksinės jaunimo Lietuvos rinktinės.

Kazys prieš kelerius metus su šiais žaidėjais tapo pasaulio ir Europos jaunimo čempionais. Prie jų yra prisilietęs, gerai juos pažįsta, žino jų psichologiją, stipriąsias ir silpnąsias vietas. Kazys dabartinėje situacijoje yra viena geriausių kandidatūrų, žinant ir tai, kad Eurolygos klubuose dirbantiems Lietuvos treneriams - Šarūnui Jasikevičiui ir Rimui Kurtinaičiui yra sudėtingiau suderinti klubinį krepšinį ir darbą Lietuvos rinktinėje. Kazio treniruojama "Parmos" ekipa žais VTB Vieningosios lygos varžybose, tad jam galbūt paprasčiau būtų viską suderinti.

KANDIDATAS. Kazys Maksvytis žiniasklaidoje yra įvardijamas kaip vienas iš realių pretendentų užimti Lietuvos rinktinės vyr. trenerio vietą. Jis savaitgalį Klaipėdoje viešėjo su savo nauja treniruojama komanda - Permės "Parma" (Rusija).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder