"Neptūno" varžovas BBL atkrintamosiose - "Sakalai"

"Neptūno" varžovas BBL atkrintamosiose - "Sakalai"

Klaipėdos "Neptūno" ekipa Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės turnyro atkrintamosiose rungtynėse susitiks su Vilniaus "Sakalų" ekipa.  

Taip susiklostė dėl to, jog penktadienį ligų ir traumų išretinta "Neptūno" ekipa BBL Iššūkio taurės turnyro A grupės rungtynėse išvykoje 88:100 (11:24, 31:24, 20:25, 26:27) nusileido Rakverės "Tarvas" (Estija) komandai.

Šeštadienį "Tarvas" krepšininkai, vėl rungtyniavę namuose, rezultatu 91:73 įveikė ir Palangos "Naglio" ekipą.

Po šių pergalių "Tarvas" (6 pergalės, 2 pralaimėjimai) atsidūrė pirmoje BBL Iššūkio taurės A grupės turnyrinės lentelės pozicijoje, "Naglis" (5 pergalės, 3 pralaimėjimai) - antroje, "Neptūnas" (5 pergalės, 3 pralaimėjimai) - trečioje pozicijoje.

Į atkrintamąsias varžybas pateko po keturias geriausias grupių komandas.

Taip jau susiklostė, kad klaipėdiečiai atkrintamosiose varžybose susitiks su antra BBL Iššūkio taurės B grupės turnyrinėje lentelėje likusia "Sakalų" komanda. Palangiškiai - su Valmieros "Valmiera".

Priminsime, kad neptūniečiai šį sezoną "Sakalus" įveikė tris kartus - spalio 18 dieną Vilniuje "Sakalai" buvo įveikti 83:73, o lapkričio 8 dieną Klaipėdoje solidžiu 25 tašku skirtumu - 85:60. Tai buvo LKF Didžiosios taurės varžybos.

Praėjusių metų gruodžio 16 dieną "Švyturio" arenoje vykusios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės buvo kiek atkaklesnės - pergalę 96:95 šventė neptūniečiai.

Pergalingą tritaškį iki rungtynių pabaigos likus 2 sekundėms pataikė komandos kapitonas Martynas Mažeika.

Artimiausias rungtynes "Neptūnas" žais sausio 20 dieną (penktadienį) 18 val. "Švyturio" arenoje su "Šiaulių" ekipa. Tai bus Lietuvos krepšinio lygos dvikova.

Paulius JUODIS, "Neptūno" treneris: "Estai mus į nokdauną pasiuntė jau rungtynių pradžia, kurią sužaidėme tragiškai - net 0:18. Nežinau, kas vyrams nutiko, gal buvo pavargę po 10 valandų trukusios kelionės. Estai pasistiprino ekipą dviem žaidėjais - Latvijos krepšinio rinktinės nariu Kaspars Cipruss ir Rinalds Sirsnins. "Tarvas" ekipa jau atrodo kur kas grėsmingiau, nei tuomet, kai rungtyniavo Klaipėdoje. Nors jų komandoje daug aukštų žaidėjų, tačiau taikliai mėtė tritaškius - iš 28 bandymų realizavo net 15. Mesti tritaškius net 53 proc. taiklumu - itin geras rezultatas. juolab, kad visi metimai buvo mesti iš itin sunkių padėčių, kai kurie net aidint sirenoms. Šįkart pritrūko mūsų priekinės linijos žaidėjų: Simo Galdiko ir Lauryno Mikalausko indėlio. Varžovų aukštaūgiai buvo 6-7 centimetrais aukštesni, tad mums buvo problemų ginantis. Ateinantį penktadienį dvikovoje su "Šiauliais" jau turėtų rungtyniauti Evaldas Dainys, o dėl Mariaus Runkausko kol kas nėra aišku. Nors "Šiaulių" komandą prieš kelias dienas paliko jų lyderis - Denzelis Boulesas, tačiau lengva tikrai nebus. "Šiauliai" - pajėgi komanda. Dėl ligų ir traumų šiek tiek išsiderino mūsų treniruočių procesas, negalime net rungtyniauti penki prieš penkis. Dairomės naujo žaidėjo, mums reikėtų aukšto ir tvirto vidurio puolėjo". 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder