"Neptūnui" pergalė išsprūdo paskutinėmis sekundėmis

"Neptūnui" pergalė išsprūdo paskutinėmis sekundėmis

Klaipėdos “Neptūno” krepšininkams nepavyko iškovoti trečiosios iš eilės pergalės tarptautinėse varžybose. Kazio Maksvyčio auklėtiniai “Švyturio” arenoje Europos taurės turnyro rungtynėse demonstravo kovotojų charakterį, apylygiai kovėsi su Kragujevaco “Radnički” (Serbija) ekipa, tačiau po atkaklios ir įtemptos kovos rezultatu 97:101 visgi pralaimėjo.

„Neptūnas” rungtynes pradėjo įspūdingai: po Valdo Vasyliaus tritaškio, Vytauto Šarakausko dvitaškio, Arvydo Eitutavičiaus tolimo šūvio bei V. Vasyliaus dvitaškio su bauda klaipėdiečiai jau ketvirtąją dvikovos minutę susikrovė dviženklę persvarą – 13:2.

Po šio šalto dušo nepalūžo ir serbai – spurtavo 13:3 ir jau septintąją dvikovos minutę rezultatas buvo lygus – 15:15.

Netrukus neptūniečiai vėl 1-2 taškais buvo priekyje, tačiau prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą po tritaškį pataiko “Radnički” žaidėjai Dušanas Mladanas ir Mouphtaou Yarou ir svečiai šoktelį į priekį – 27:22.

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai aktytviai gynėsi ir kartas nuo karto varžovus baudė taikliais tolimais metimais. Tokia taktika pasiteisino: 19-ąją dvikovos minutę Marius Runkauskas išvedė “Neptūną” į priekį – 47:46, o į didžiąją pertrauką komandos iškeliavo klaipėdiečiams pirmaujant 2 taškais – 51:49.

Po atokvėpio minutėlių trečiojo kėlinio viduryje serbai buvo atitrūkę 8 taškais – 66:58, tačiau neilgam - kovingai nusiteikę Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtojo kėlinio pradžioje vėl kvėpavo varžovams į nugarą – 76:77.

Vėliau vyko kova taškas į tašką, tačiau netrukus varžovai po tolimo šūvio atitrūko – 97:94. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 19 sekundžių tritaškiu metimu rezultatą išlygino Valdas Vasylius – 97:97.

Visgi likus 9 sekundėms varžovai įmeta du taškus iš po krepšio, o neptūniečiai nesurezga rezultatyvios atakos ir bando stabdyti laiką pražangomis, tačiau tai nepasiteisina.

"Neptūnui" dvikovoje su "Radnički" nepadėjo traumas besigydantys Simas Galdikas (atlikta menisko operacija), Arnas Butkevičius (skilęs pėdos kaulas) ir Deivydas Makliuras (David McClure, skundžiasi kelio skausmais).

"Neptūnas" - "Radnički" - 97:101 (22:27, 29:22, 20:28, 26:24).

„Neptūnas“: Valdas Vasylius (8/10 dvitaškiai, 6 atk. kam., 5 rez. perd., 32 naud. bal.) - 25, Marius Runkauskas (5/7 tritaškiai) 23, Martynas Mažeika (4 rez. perd.) ir Justas Sinica (3/4 tritaškiai) - po 12, Andrew Smithas (3/3 dvitaškiai) - 8, Vytautas Šarakauskas (5 atk. kam.) 7, Arvydas Eitutavičius - 6, Mindaugas Girdžiūnas ir Edgaras Ulanovas (6 atk. kam.) po - 2.

„Radnički“: Mouphtaou Yarou (8/12 dvitaškiai, 13 atk. kam.) - 20, Marko Marinovičius (8 rez. perd.) - 19, Sava Lesičius (7/11 dvitaškiai, 6 atk. kam.) ir Dušanas Mladanas (4/7 tritaškiai) - po 16, Milošas Dimičius (6 rez. perd.)-10.

Kazys Maksvytis ("Neptūno" vyr. treneris): "Gaila, kad nepavyko iškovoti pergalės savo aikštelėje. Tai ką atlikome Atėnuose - nugalėjome "Panionios" ekipą, šįkart pralaimėjimu panaikinome tą tašką. Kalbant apie šios dienos rungtynes, susidarė dvejopas įspūdis: mes buvome šiek tiek lėtoki gynyboje, tačiau puolime atsirasdavo jėgų. Vėl viskas sprendėsi rungtynių pabaigoje ir vėl mums pritrūko labai nedaug. Turėjome realų šansą prieš stiprią komandą iškovoti tašką. Tai, ko nepadarėme Klaipėdoje, tą stengsimės gruodžio mėnesį padaryti Serbijoje. Sieksime revanšo".

Miroslavas Nikoličius ("Radnički" vyr. treneris): "Neptūno" krepšininkai greiti ir labai pavojingi savo tritaškiais metimais. Tą žinojome ir stengėmės jiems neleisti išnaudoti savo stipriųjų pusių, bet tai iki galo nepavyko. Mūsų pergalę lėmė tai, kad laimėjome kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (36:27) ir atlikome daugiau rezultatyvių perdavimų (31:22). Lemiamą akimirką mes pataikėme, o varžovai suklydo ir tai mums padėjo iškovoti pergalę. Mums tai labai svarbi pergalė, džiaugiuosi".

Nikola Jevtovič ("Radnički" žaidėjas): "Neptūnas" žaidė labai labai gerai, buvo sunkios rungtynės, tačiau mes atlikome gerą darbą, o rungtynių pabaigoje galėjo būti visko, laimei mums šįkart šypsojosi sėkmė".

Marius Runkauskas ("Neptūno" žaidėjas): "Žaidėme prieš gerą, gerai besiginančią komandą, mes šįkart gal puolėme ir neblogai, kadangi surinkome 97 taškus, tačiau gynyboje sužaidėme tikrai negeriausias rungtynes. Nepavyko įvykdyti visų trenerio nurodymų".

Priminsime, kad neptūniečiai prieš daugiau nei savaitę Atėnuose rezultatu 91:86 Atėnų „Panionios“ ir įsirašė pirmąją šio sezono pergalę Europos taurės varžybose. Praėjusią savaitę klaipėdiečiai “Švyturio” arenoje VTB Vieningosios lygos rungtynėse rezultatu 87:82 palaužė galingąją Maskvos srities Liubercų "Triumf" ekipą.

Artimiausias rungtynes neptūniečiai žais lapkričio 9 dieną (šeštadienį) išvykoje su Rusijos “Krasnye Krylia” ekipa. Tai bus VTB Vieningosios lygos rungtynės, o artimiausia “Neptūno” dvikova Klaipėdos “Švyturio” arenoje vyks lapkričio 20 dieną (trečiadienį) 19 val. su Suomijos “Bisons” krepšininkais. Tai bus Europos Pirmoji “Neptūno” ir “Bisons” akistata Suomijoje baigėsi minimalia aikštės šeimininkų pergale – 63:62.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder