Nidoje gaudė vėją

Nidoje gaudė vėją

Lapkričio 12-13 dienomis Nidoje surengtas 5-asis Baltijos šalių Blokart vėjaračių čempionatas sulaukė tik 13 buriuotojų iš Lietuvos.

Daugelis vėjaratininkų, pamatę štilio prognozę liko namuose ir į varžybas neatvyko. Visgi tie, kurie nepatingėjo atvažiuoti, smagiai praleido savaitgalį, o sekmadienį visgi sulaukė vėjo ir galėjo parodyti savo meistriškumą buriuojant sudėtingomis sąlygomis. 

Šeimininkams sekėsi geriausiai: jie iškovojo 5 medalius, tuo tarpu į Klaipėdą iškeliavo 3, o į Vilnių - 1 medalis. Lengvasvorių kategorijoje visas prizines vietas užėmė neringiškiai su Armandu Kožemečenko priešakyje. Bene aršiausia kova virė vidutinio svorio kategorijoje, kurioje aukso medalį iškovojo Europos vicečempionas Matas Mizgiris iš Nidos.

Sidabras atiteko vilniečiui Nerijui Česnaičiui, o klaipėdietis Gediminas Petrauskas turėjo tenkintis bronzos medaliu. Sunkiasvorių kategorijoje vienvaldžiu lyderiu nuo pat pirmųjų važiavimų tapo ir pirmąją vietą iškovojo Ilgaudas Šeputa iš Klaipėdos (2011 m. Europos vicečempionas), nidiškis Arnas Eimutis užėmė antrąją vietą, o klaipėdietis Vilius Tamkvaitis finišavo trečias.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder