NKL čempionams - Klaipėdos mero padėka

NKL čempionams - Klaipėdos mero padėka

Ketvirtadienį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionai Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkai sulaukė miesto padėkos - juos iškilmingai Klaipėdos rotušėje priėmė ir pasveikino uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

"Jūsų skrydį į NKL viršūnę ir iškovotą kelialapį aukščiausią mūsų antrosios religijos orbitą – LKL - drąsiai galėčiau pavadinti žygdarbiu. Bandau įsivaizduoti, kiek jums visiems reikėjo pastangų, valios ir tvirto charakterio. Jūs į viršų kilote kaip meteoritai. Jūs esate tikri šaunuoliai, pavyzdys mums visiems, tikri savo miesto ambasadoriai", - pagyrų negailėjo Klaipėdos meras.

Uostamiesčio galva akcentavo, kad ši pergalė numato naujus iššūkius ne tik krepšininkams, bet ir miesto valdžios atstovams.

„Girdėjau klausimų: ar „Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkai dalyvaus LKL čempionate? Net neteisinga ir negarbinga būtų svarstyti. Juk vyrai kovojo, stengėsi ir savo jėgomis išsikovojo teisę žaisti LKL. Tiesiog privalu daryti viską ir orientuotis į tai. Juk aukso medaliai – atspindys įdėto juodo darbo. Ši pergalė turi jus įkvėpti dar didesniems žygdarbiams“, - pabrėžė V. Grubliauskas.   

Jam antrino ir AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

„NKL nugalėtojų taurė - tarsi mažas stebuklas. Prieš pusmetį Jūs buvote turnyrinės lentelės viduryje, tačiau tyliai dirbote ir pasiekėte savo. Tą jūs padarėte gražiu komandiniu žaidimu. Sveikinu jus visus su šia nuostabia pergale“, - kalbėjo M. Bartuška, kurio vadovaujama bendrovė yra viena iš pagrindinių komandos rėmėjų.  

„Naftos-Uni-Akvaservis” komandos prezidentas Aleksandras Lobačiovas džiaugėsi, kad komandos nariai ne tik pateisino, bet maloniai pranoko krepšinio ekspertų lūkesčius.

„Auksas patvirtina, kad mes esame stiprūs ir galime kilti dar aukščiau. Noriu padėkoti visiems komandos nariams už gražų žaidimą ir linkiu, kad ta skambi pergalė nesugadintų jūsų, o tik dar labiau paskatintų siekti karjeros aukštumų. Kviečiame prisijungti prie mūsų rėmėjus, verslininkus, kurie nori matyti antrąją Klaipėdos komandą LKL čempionate“, teigė klubo prezidentas.

Vienas iš komandos įkūrėjų ir valdybos narių Jonas Kuliešius pasidžiaugė, kad žaidėjai savo pasiaukojančiu darbu įrodė, kad yra verti aukščiausių apdovanojimų.

„Aikštėje žaidė ne garsios žaidėjų pavardės ar solidžių sumų kontraktai, o žmonės, kurie savo darbą atliko iš širdies. Mūsų komandos biudžetas tikrai nebuvo pats didžiausias NKL čempionate, tačiau vyrai iš širdies kovėsi ne dėl pinigų, o dėl miesto ir savo garbės. Jie norėjo įrodyti, kad yra ne ką mažiau vertesni už didesnes sumas gaunančius žaidėjus. Mes jau daug metų tinkamai reprezentuojame Klaipėdos vardą ir dėl to labai noriu padėkoti klubo prezidentui Aleksandrui Lobačiovui. Pasakysiu atvirai: jei ne šis žmogus, komandos jau kelerius metus nebūtų buvusios. Šis žmogus labai daug padeda, tačiau norėtųsi ir didesnio miesto dėmesio, nes šie žaidėjai to tikrai yra verti“, - kalbėjo J. Kuliešius.

Vyrams taip pat padėkojo ir Klaipėdos universiteto Sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė, vienas iš komandos vadovų Andrius Aušra bei vienas iš komandos įkūrėjų ir valdybos narių Algimantas Žičkus.

„Mano manymu, reikia atgaivinti trišalę sutartį, kurią prieš daugelį metų buvome pasirašę, tačiau ji taip ir nefunkcionuoja, tarp Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos, mūsų komandos ir „Neptūno“. Jau anksčiau esu viešai spaudoje sakęs, kad mūsų komanda galėtų būti net „Neptūno“ dublerių komanda“, - savo mintis išsakė A. Žičkus.

„Naftos-Uni-Akvaservis” komandos vardu kalbėjo kapitonas Viktoras Chodosovskis.  

„Krepšinį žaidžiu daugelį metų, tačiau tokios puikios atmosferos ir draugiškumo tarp komandos narių, nesu jautęs. Kolektyvas – tiesiog nuostabus. Galbūt tai lėmė, kad visi žaidėjai – iš Klaipėdos arba Žemaitijos regiono. Visi stengėsi, kovojo dėl savo miesto garbės. Mes siekėme neįmanomo ir pasiekėme maksimumą. Tai nuostabu. Sunku pasakyti žodžiais ką mums reiškia ši pergalė. Juodą darbą atliko ne tik tie žaidėjai, kurie aikštėje praleisdavo po 20, 30 ar 40 minučių, o ir tie, kurie dažniau sėdėjo ant suolo. Mūsų atsarginių žaidėjų suolelis plojo atsistoję, palaikė vienas kitą, tiesiog užvesdavo aikštėje esančius žaidėjus. Tai labai svarbu. Atmosfera – pasakiška“, - pabrėžė komandos kapitonas.     

2014-2015 m. NKL čempionais tapo šie krepšininkai: Julius Kazakauskas, Viktoras Chodosovskis, Tadas Maželis, Ignas Vaitkus, Donatas Norkus, Mindaugas Stašys, Aidas Einikis, Džiugas Slavinskas, Laurynas Lučinskas, Dainius Vaitelis ir Elvinas Gintvainis. Komandos treneris – Rytis Vaišvila.  

Šlovinga istorija

"Naftos-Uni-Akvaserviso" komanda turi ilgą istoriją. Tai viena tituluočiausių NKL ekipų, gyvuojanti daugiau nei ketvirtį amžiaus. Komanda įkurta 1987 metais. Tuomet ji dar vadinosi Klaipėdos "Viesulu". Vėliau, 1995 m., prisijungus Klaipėdos universitetui, komandos branduolį nuolatos sudaro akademinis jaunimas.

Nuo 1996 metų ekipos pavadinimas - "Universitetas-Irvinga", nuo 1999 metų - "Universitetas-Laivitė", nuo 2003 metų - "Nafta-Uni-Laivitė", nuo 2010 metų - "Nafta-Universitetas", nuo 2013 metų - "Nafta-Uni-Akvaservis".

Per tą laikotarpį pasipuošta visų spalvų medaliais: 2001 ir 2002 metais komanda, treniruojama Genadijaus Glikmano, iškovojo trečiąją vietą LKKA pirmenybėse, 2006 metais krepšininkai, vadovaujami stratego Daliaus Ubarto, tapo NKL vicečempionais, 2007 metais su tuo pačiu treneriu pavyko iškovoti NKL čempionų titulą, 2011 metais su treneriu Dainiumi Miliūnu pelnyti bronzos medalius, 2015 metais su Ryčiu Vaišvila iškovoti NKL čempionų titulai.

Svarbu ir tai, kad "Naftos-Uni-Akvaserviso" komandoje rungtyniavo daug garsių krepšininkų: buvę ir esami neptūniečiai Valdas Vasylius, Deividas Gailius, Marius Runkauskas, Osvaldas Kurauskas, Aidas Viskontas, taip pat Arvydas Macijauskas, Egidijus Dimša, Vaidotas Volkus, Gediminas Žylė, Arvydas Šikšnius bei daugelis kitų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder