Oficialu: Jose Mourinho stoja prie „Chelsea“ vairo

Oficialu: Jose Mourinho stoja prie „Chelsea“ vairo

„Ypatingasis“ sugrįžta į Angliją: Jose Mourinho pasirašė ketverių metų sutartį su Londono „Chelsea“ klubu.

50-metis specialistas, pastaruosius tris sezonus vadovavęs Madrido „Real“, pakeis laikinai trenerio pareigas pastaruosius septynis mėnesius ėjusį ispaną Rafaelį Benitezą.

Mourinho nebus naujokas „Chelsea“ komandoje – jis joje dirbo 2004-2007 metais ir per šį laiką ne tik tapo aistruolių numylėtiniu, bet ir laimėjo du Anglijos čempiono titulus, dukart kėlė į viršų Anglijos lygos, kartą – Futbolo Asociacijos taures. Jį puikiai prisimena ne vienas esamas futbolininkas: Petras Cechas, Ashley Cole'as, Frankas Lampardas, Johnas Mikelis Obi, Johnas Terry, Michaelas Essienas.

„Jis buvo ir tebėra labai populiarus asmuo šiame klube, todėl visi nekantriai laukia darbo pradžios,– sakė „Chelsea“ vykdantysis direktorius Ronas Gourlay. – Be galo džiaugiuosi sveikindamas Jose sugrįžus.“

Palikęs „Chelsea“ Mourinho išvyko į Italiją, kur su Milano „Inter“ laimėjo Čempionų lygą, šalies čempionatą bei taurę, o galiausiai sulaukė patrauklaus pasiūlymo iš Ispanijos.

Tiesa, „Real“ ekipoje charizmatiškojo portugalo karjera nebuvo tokia sėkminga. Ispanijos klubas tik kartą laimėjo Ispanijos čempionatą ir Karaliaus taurę, tačiau nesugebėjo peržengti Čempionų lygos pusfinalio barjero. Paskutinėse Ispanijos čempionato rungtynėse didelė dalis Madrido komandos fanų jį nušvilpė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder