Oficialu: Markas Webberis baigia karjerą "Formulėje-1"

Oficialu: Markas Webberis baigia karjerą "Formulėje-1"

„Red Bull“ pilotas Markas Webberis šiandien oficialiai paskelbė, jog šių metų F-1 sezonas jam bus paskutinis. 2014 m. australas dalyvaus Pasaulio ištvermės lenktynių čempionate (WEC), kuriame gins „Porsche“ komandos garbę.

Tarp kandidatų, galinčių kitais metais užimti M. Webberio vietą „Red Bull“ ekipoje minimos Kimi Raikkoneno ir „Toro Ross“ pilotų pavardės.

Apie australo pasirašytą sutartį su „Porsche“ gandai sklido anksčiau. Sportininkui tai nebus pirmas kartas, kai teks lenktyniauti ištvermės lenktynėse. M. Webberis tokio tipo varžybose jau yra dalyvavęs 1998-1999 m.

„Man garbė prisijungti prie „Porsche“, kuri kitais metais sugrįš į pagrindinę Le Mano lenktynių katergoriją ir WEC čempionato varžybas“, – pasirašytą sutartį su vokiečių automobilių gamintoja komentavo M. Webberis.

„Porsche“ vardas puikiai žinomas automobilių sporto istorijoje ir siejamas su aukšto lygio technologijomis. Po praleisto laiko „Formulėje-1“, su nekantrumu laukiu naujo iššūkio. Be abejonės, „Porsche“ sau kelia didžiulius tikslus. Laukiu kada galėsiu išbandyti vieną greičiausių sportinių automobilių.“

Į 24 val. Le Mano lenktynes kitąmet sugrįšianti „Porsche“ jau anksčiau paskelbė pasirašiusi sutartis su trimis pilotais: Neelu Jani, Romainu Dumas ir Timo Bernhardu.

Vokiečių automobilių gamintojos atstovai džiaugėsi į savo gretas prisivilioję F-1 veteraną M. Webberį.

„Džiaugiuosi, jog mums pavyko pasirašyti sutartį su vienu geriausiu šių dienų F-1 pilotu Marku Webberiu“, – kalbėjo „Porsche“ specialistas Wolfgangas Hatzas.

„Be abejonės, Markas yra vienas geriausių lenktynininkų pasaulyje. Jis ilgą laiką buvo „Porsche“ entuziastas ir turi patirties 24 val. Le Mano lenktynėse.“

„Porsche“ LMP1 programos vadovas Fritzas Enzingeris taip pat liko patenkintas, jog M. Webberis papildys komandos gretas.

„Išmokau vertinti Marko savybes dar tada, kai kartu dirbome F-1“, – sakė specialistas.

„Jis yra vienas geriausių pilotų, kurį galėjau įsivaizduoti atstovaujantį mūsų komandai. Esu be galo patenkintas, kad kitais metais savo gretose turėsime tokį patyrusį ir greitą pilotą.“

Realiausiu kandidatu pakeisti M. Webberį „Red Bull“ bolide yra laikomas šiuo metu „Lotus“ pilotuojantis Kimi Raikkonenas, tačiau manoma, kad komanda gali pakviesti ir vieną iš dukterinei „Toro Rosso“ atstovaujančių Jeano–Erico Vergne'o arba Danielio Ricciardo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder