"Olympiakos" krepšininkai apgynė Eurolygos čempionų titulą

"Olympiakos" krepšininkai apgynė Eurolygos čempionų titulą

Prieš Eurolygos finalo ketvertą nurašyta Pirėjo "Olympiakos" komanda dar sykį įrodė, jog pergales lemia ne itin dideli biudžetai, o žaidėjai esantys ant parketo. Graikijos ekipa Londone vykusiame turnyro finale 100:88 (10:27, 27:14, 24:20, 39:27) nugalėjo Madrido "Real" klubą ir sensacingai apgynė čempionės titulą.

"Olympiacos" ekipa finalą pradėjo tarsi ne savo rogėse. Į graikų krepšį vienas po kito skriejo taiklūs ispanų metimai, kol skirtumas pasiekė dviženklį 7:17. Įsisiautėjęs Rudy Fernandezas toliau smaginosi aikšelėje, o pirmasis kėlinys baigėsi netikėtų rezultatu 10:27.

Antrasis kėlinys nuo pirmojo graikams skyrėsi kaip diena nup nakties. "Olympiacos" pagaliau ''įsivažiavo'' ir surengė spurtą 8-0. Lyg ant sparnų rungtyniavę Pirėjo komandos krepšininkai ir toliau sėkmingai vijosi "karališkąjį" klubą, kol deficitą sumažino iki 3 taškų - 34:37. Ketvirtis baigėsi Sergio Rodriguezo pražanga, po kurios Kostas Sloukas realizavo visas tris baudas 37:41.

Trečią kėlinį sėkmingiau pradėjo graikai. Per pirmąsias antrosios pusės minutės Vassilis Spanoulis realizavo tris tolimus metimus iš eilės ir išvedė savo komandą į priekį (48:45). Netrukus "Olympiakos" sugebėjo įgyti rekordinę 6 taškų persvarą. Visgi, "Real" susikaupė ir išlygino rezultatą. Esant lygiam rezultatui ir baigėsi trečiasis kėlinys - 61:61.

Ketvirtasis ketvirtis startavo Pirėjo ekipos spurtu 9:1 ir įgijo didžiausią pranašumą. Tritaškį smeigęs Jaycee Carrollas sumažino skirtumą iki 3 taškų, tačiau tikslia tolima bomba iškart atsakė ir Stratos Perperoglou (73:67). "Real" nesėkmingai bandė kuo greičiau sumažinti skirtumą, o laikas vis tirpo. Įpusėjus ketvirčiui Marcusgas Slaughteris už itin prastą vaidybą gavo techninę pražangą, V.Spanoulis sumetė baudos metimus ir savo komandą atvedė į dviženklę persvarą (80:70)."Olympiakos" traukinys sustoti neketino - komanda realizavo du dvitaškius ir pradėjo darytis aišku, kad titulą ir vėl iškovos būtent Pirėjaus komanda. Pavyzdingai susitikimo pabaigą sužaidę graikai galiausiai triumfavo 100:88.

Primename, jog "Olympiakos" ekipai atstovauja Martynas Gecevičius. Tiesa, žaidėjas trenerio sprendimu aikštelėje nepasirodė. "Real" marškinėlius šį sezoną vilkėjo Martynas Pocius, tačiau žaidėjas negali žaisti dėl traumos.

"Olympiakos": Vassilis Spanoulis 22 (5/9 trit.), Acie Law 20, Kyle'as Hinesas 12 (4/4 dvit.), Kostas Sloukas 11, Pero Antičius 10 (6 atk. kam.).

"Real": Rudy Fernandezas 21, Sergio Rodriguezas 17, Sergio Llullas 14, Marcusas Slaughteris 9.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder