Paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato nugalėtojai

Paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato nugalėtojai

Sekmadienį Lietuvos uostamiesčio Klaipėdos antrajame Melnragės paplūdimyje susirinkusius poilsiautojus džiugino atkaklios ir aukšto lygio paplūdimio tinklinis. Būtent čia paaiškėjo stipriausios 2019 metų Lietuvos komandos.

Po įnirtingų kovų atvirajame TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionate nugalėtojų vardus apgynė Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis, o moterų pirmenybėse pirmą kartą triumfavo Monikos Paulikienės ir Erikos Kliokmanaitės duetas.

Vyrų čempionato ketvirtfinalyje turnyro favoritai A. Rumševičius ir L. Každailis 2-0 (21:7, 21:5) nepasigailėjo Audriaus Kasparavičiaus ir Armando Bielskaus dueto. Pusfinalyje Arnas su Luku po šalto dušo pirmajame sete 2-1 (16:21, 21:8, 15:2) įveikė svečius iš Rusijos Aleksandrą Martynenką bei Dmitrijų Karpovą.

Kitame intriguojančiame pusfinalyje Artūras Vincelovičius su Tomu Staševičiumi po 54 min. trukusios dramos 2-1 (21:18, 23:25, 16:14) nugalėjo Artūro Vasiljevo ir Roberto Juchnevičiaus porą. Finale A. Rumševičius ir L. Každailis be didesnio vargo 2-0 (21:13, 21:11) nugalėjo A. Vincelovičių ir T. Staševičių.

TOP SPORT „LTF Open 2019“ vyrų paplūdimio tinklinio finalo akimirkos „Nei pernai, nei šiemet nebuvo lengva, tiesiog šįkart sužaidėme stabiliau, geriau, nedarėme nesąmonių, todėl finalas buvo užtikrintas“, - po finalo kalbėjo L. Každailis.

A. Rumševičius paaiškino, kodėl taip sunkiai jiems prasidėjo pusfinalis su rusais: „Varžovai ėjo „va banque“ ir labai gerai padavinėjo. To nesitikėjome ir atsilikome. Bet antrajame sete viskas apsivertė ir stojo į savo vėžes“.

Lietuvos čempionai taip pat atskleidė, kad artimiausias jų turnyras bus Latvijos čempionato etapas, o vėliau laukia sunkus darbas ir olimpinės svajonės siekimas. TOP SPORT „LTF Open“ čempionato nugalėtojų komentarai Bronzos medalius iškovojo A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius.

Jie mažajame finale 2-0 (21:16, 21:15) nugalėjo A. Martynenką ir D. Karpovą. Po motinystės atostogų sugrįžusi M. Paulikienė su patyrusia Lietuvos salės tinklininke E. Kliokmanaite pademonstravo puikią formą ir čempionate nepralaimėjo nei vieno seto.

Šis duetas ketvirtfinalyje 2-0 (21:9, 21:18) įveikė Ainės Raupelytės ir Arianos Rudkovskajos porą, pusfinalyje per 34 min. pranoko seseris Iriną ir Liubov Zobninas, o finale taip pat per 34 min. 2-0 (21:19, 21:11) įrodė pranašumą prieš čempionių titulą praradusias Urtę Andriukaitytę bei Vytenę Vitkauskaitę.

TOP SPORT „LTF Open 2019“ paplūdimio tinklinio moterų finalas Rungtynėse dėl trečiosios vietos Irina ir Liubov Zobninos po įtempto mūšio 2-1 (14:21, 21:14, 15:9) nugalėjo Rugilę Grudzinskaitę bei Jekateriną Kovalskają.

Atvirajame TOP SPORT Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvavo 29 vyrų ir 11 moterų komandų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder