Pagrindinis 2011 metų Lietuvos "Fair Play" prizas - motociklininkui Gintautui Igariui

Pagrindinis 2011 metų Lietuvos "Fair Play" prizas - motociklininkui Gintautui Igariui

2011 metų Lietuvos kilnaus sportinio elgesio ("Fair Play") apdovanojimų pagrindinis prizas - Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) statulėlė skirta Dakaro ralį Pietų Amerikoje įveikusiam motociklininkui Gintautui Igariui. Jis pagerbtas už pagalbą susižeidusiam varžovui iš Prancūzijos Olivjė Miutelė (Olivier Mutelet).

Apdovanojimą G. Igariui, kuriam kovo 19 dieną sukaks 45-eri, ketvirtadienį įteikė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

"Labai smagu, kad tokie poelgiai sporte vertinami. Džiaugiuosi, kad azartas nebuvo aukščiau už vertybes, kurias skiepijo tėvai ir mokytojai. Linkiu, kad žmonės, atsidūrę panašioje situacijoje, pasielgtų taip pat", - po apdovanojimo LTOK būstinėje sakė G. Igaris.

Motociklininkas teigė, kad viename iš Dakaro ralio etapų, teikdamas pagalbą sportininkui iš Prancūzijos, jis sugaišo apie 40 minučių.

Taip pat buvo įteikti ir du LTOK Garbės diplomai. Jie atiteko dimisijos generolui Jonui Andriškevičiui ir jo žmonai Vilijai bei statybininkui iš Kauno Jonui Nenartavičiui.

J. Andriškevičius su žmona 1977 metais suteikė pagalbą plaukikei Linai Kačiušytei, kuriai tada buvo 14 metų. Buvęs Sovietų Sąjungos karininkas neatsisakė padėti kartu į Maskvą atskridusiai jaunajai sportininkei, kai jos vėlų vakarą oro uoste niekas nepasitiko. Tomsko srityje tarnavęs J. Andriškevičius su taksi vairuotoju nuvežė plaukikę į treniruočių bazę.

Beje, 1980 metais olimpine čempione tapusi L. Kačiušytė bandė ieškoti jai padėjusių žmonių, tačiau jos paieškos buvo nesėkmingos. Buvusiai sportininkei pernai laišką parašė pats J. Andriuškevičius. Kreiptis į dabartinę Lietuvos olimpiečių asociacijos prezidentę L. Kačiušytę jį paskatino vienas jos interviu viename žurnalų.

J. Nenartavičius praėjusių metų liepos 30 dieną išgelbėjo į Nemuną įkritusią Kauno aviacijos klubo parašiutininkę Vilmą Prūsaitytę.

"Vertiname žmones už kilnius poelgius. Norime, kad jų darbai būtų pavyzdžiu kitiems", - sakė Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prezidentas Arvydas Juozaitis.

Lietuvos kilnaus sportinio elgesio apdovanojimai surengti 19-ąjį kartą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder