Pajūrio karatistai - geriausi Lietuvoje

Pajūrio karatistai - geriausi Lietuvoje

Klaipėdoje vykusiame Lietuvos karatė kiokušin kata čempionate, kurį organizavo Klaipėdos sporto klubo "Okinava" atstovai, varžėsi per 120 dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų. Klaipėdiečiai, kaip dera šeimininkams, pergalėmis rodė pavyzdį kitų miestų atstovams.

Kata varžybos  - karatė kiokušin technikos, koordinacijos, jėgos ir greičio demonstravimas.

Varžybos vykdomos 3 ratų sistema: 1 rate dalyvauja visi tos amžiaus grupės (atskirai moterys ir vyrai) dalyviai, 2 rate lieka tik 12 , o 3 rate - tik 6 daugiausiai balų surinkę dalyviai.

Daugiausiai - net 11 (4 aukso, 3 sidabro ir 4 bronzos) medalių Klaipėdai iškovojo "Shodan" atstovai.

Skirtingose grupėse čempionais tapo Saulė Minkevičiūtė, Iveta Bunokaitė, Rima Barusaitė ir Julius Urbonas.

Vicečempionų laurai atiteko Pauliui Stanišauskui, Monikai Tydikaitei ir Olegui Zemlianskiui. Bronzos medaliais pasipuošė Viktorija Kopninaitė, Sergejus Zemlianskis, Laurynas Vaičikauskas ir Ugnė Daukšaitė.

"Okinava" iškovojo 8 (3 ausko, 4 sidabro ir 1 bronzos) medalius ir tris kelialapius (Diana Mačiūtė, Evelina Zasčiurinskaitė ir Artūras Zavalnyj) į Europos čempionatą, kuris vyks birželio mėnesį Belgijoje.

Čempionės titulą suaugusiųjų grupėje susigrąžino KKA "Okinava" prezidentė ir mokytoja Diana Mačiūtė, kuri be rimtos konkurencijos iškovojo aukso medalį.

Visai arti kelialapio į Europos čempionatą buvo ir buvusi šio klubo vadovė Jurgita Činauskaitė - Cetiner, kuri po ilgos pertraukos grįžo ant tatamio.

Po dviejų ratų ji buvo išsiveržusi į antrąją poziciją, tačiau trečiame rate koją pakišo balanso praradimas ir jai teko tenkintis "mediniu" medaliu  - 4 vieta.

E. Zasčiurinskaitė ir A. Zavalnyj savo grupėse liko antri.

Tarp vaikučių aukso medalius iškovojo Jokūbas Skurdenis ir daugkartinis Lietuvos čempionas Kasparas Karalis.

Sidabro medaliais taip pat džiaugėsi Rūta Vaicekauskaitė bei Erika Rusilaitė. Trečias liko Paulius Sasnauskas.

Tarptautinio lygio teisėja J. Činauskaitė - Cetiner pabrėžė, kad šiose varžybose eilinį kartą buvo įrodyta, kad klaipėdiečių karatė kiokušin technikos lygis pats geriausias visoje Lietuvoje, nes daugiausia medalių pelnė būtent "Okinavos" ir "Shodan" sportininkai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder