Pajūris sukvietė futbolo ateitį

Pajūris sukvietė futbolo ateitį

Dvi dienas uostamiesčio centriniame stadione vyko tikra vaikų futbolo šventė. Dėl Klaipėdos miesto taurės kovojo net kelios dešimtys iš Lietuvos ir Rusijos atvykusių komandų.

Futbolo klubo "Baltai", Klaipėdos futbolo mokyklos ir Klaipėdos miesto savivaldybės organizuojamas tradicinis tarptautinis Klaipėdos miesto taurės vaikų futbolo turnyras šiemet gerokai išplėtė savo ribas. Centrinio uostamiesčio stadiono dirbtinės dangos aikštėje 2006-2007 metais gimę jaunieji futbolininkai savo meistriškumą demonstravo dvi dienas.

Iš viso turnyre dėl taurių ir apdovanojimų varžėsi net 36 komandos iš visos Lietuvos bei Rusijos. Pastarajai atstovavo Kaliningrado srities ekipos.

Pirmąją dieną į kovą stojo devynmečiai (U-9). Šioje amžiaus grupėje varžytasi "auksiniame" ir "sidabriniame" pogrupiuose. Pirmajame į finalą pateko Panevėžio futbolo akademijos I ir Palangos "Gintaro" komandos. Pergalę (2:1) šventė ir taurę iškovojo panevėžiečiai. Lemiamoje "sidabrinėje" dvikovoje susitiko šeimininkai - Klaipėdos futbolo mokyklos "Baltai" III ir futbolo klubo "Baltai" II komandos. Nugalėjo (3:1) mokyklos auklėtiniai.

Dešimtmečiai (U-10) varžybas pradėjo keturiomis grupėmis. Iš jų į "auksinį" krepšelį pateko po dvi stipriausias komandas. Pastarajame geriausiai sekėsi Kaliningrado srities rinktinės "Junost" ir Kauno futbolo mokyklos "Tauras" auklėtiniams, kurie ir pateko į finalą. Jame pajėgesni (4:1) buvo rusai, kurie ir kėlė į viršų taurę. "Sidabriniame" krepšelyje pirmą vietą užėmė Vilniaus "Ateitis".

Turnyro organizatoriai pasistengė, kad apdovanojimais pasidžiaugtų ne tik nugalėjusios komandos, jų ir turnyro geriausi žaidėjai, bet ir visi jo dalyviai. Pergalių džiaugsmą dar labiau sustiprino bei pralaimėjimo kartėlį greitai užmiršti privertė ledų "lietus".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder