Paplūdimyje karaliaus rankinis

Paplūdimyje karaliaus rankinis

Šiandien ir rytoj Klaipėdos I Melnragės paplūdimyje vyks tradicinis tarptautinis paplūdimio rankinio turnyras, kuriame bus kovojama dėl "Viesulo" sporto centro įsteigtos taurės bei prizų.

Šiemet varžysis trijų šalių - Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos - rankininkai.

Iš viso rungsis 26 komandos (8 iš Klaipėdos, po 3 iš Pasvalio, Tauragės ir Šiaulių, po 2 - iš Kauno, Alytaus ir Baltarusijos bei po 1 - iš Kretingos, Kaltinėnų, Garliavos ir Latvijos).

Komandos bus suskirstytos į tris amžiaus grupes: 1999-2000 metais gimę berniukai (10 komandų), 2001-2002 metais gimę berniukai (4 komandos), 1999-2000 metais gimusios mergaitės (6 komandos), 2001-2002 metais gimusios mergaitės (6 komandos).

Varžybos I-os Melnragės paplūdimyje prasidės ketvirtadienį nuo 10 val. Tądien rankinio aistros virs maždaug iki 20 val.

Penktadienį lemiamos dvikovos vyks nuo 9.30 iki 16.15 val. Vėliau vyks turnyro uždarymo ceremonija.

Paplūdimio rankinio turnyrai, kuriuose kovojama dėl "Viesulo" sporto centro taurės, vyksta nuo 2008 metų. Kasmet į šiuos turnyrus susirenka apie 30 komandų.

Varžysis ir suaugusieji

Tuo pačiu rugpjūčio 23-24 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) organizuojamos vyrų ir moterų paplūdimio rankinio pirmenybės.

Vyrų pirmenybėse varžysis 9 komandos (4 - iš Klaipėdos, po 2 - iš Kauno ir Tauragės ir 1 - iš Kaltinėnų).

Įdomu pastebėti, kad vyrų čempionate dalyvaus komanda, pasivadinusi "Dragūno" legendos". Šios ekipos gretose rungtyniaus buvę dragūniečiai: Remigijus Vaičikauskas, Kęstutis Kremeris, Darius Jasinskas, Gediminas Vaitkus, Gražvydas Juška, Tomas Pakštys ir kiti.

Moterų paplūdimio rankinio čempionate varžysis penkios ekipos iš Tauragės, Klaipėdos, Kretingos, Kauno ir Garliavos.

Moterų ir vyrų paplūdimio rankinio čempionatai prasidės šeštadienį nuo 12 val. Dvikovos tądien vyks iki 19 val. Sekmadienį nuo 10 iki 16 val. bus rengiamos varžybos dėl prizinių vietų.

"Esame rengę turnyrus net tada, kai buvo didelis vėjas ir itin banguota jūra. Rankininkai yra pripratę prie įvairių oro sąlygų. Nieko nebijome, nesame išlepę. Net ir lietus mūsų neišgąsdins. Jei užkluptų didelė liūtis, gal kelioms minutėms nutrauktume varžybas, palauktume kol nurims ir vėl varžytumėmės", - sakė vienas iš renginio organizatorių Vidmantas Toliušis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder