Penkiakovininkė L. Asadauskaitė iškovojo pasaulio taurę ir kelialapį į olimpines žaidynes

Penkiakovininkė L. Asadauskaitė iškovojo pasaulio taurę ir kelialapį į olimpines žaidynes

Tokijuje (Japonija) vykstančiame pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės finale - lietuvės Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės triumfas. Lietuvė penktadienį tapo varžybų nugalėtoja ir iškovojo kelialapį į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

35-erių L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1394 taškus

Prieš paskutinę - bėgimo ir šaudymo - rungtį L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė buvo trečia ir nuo lyderės atsiliko tik 9 sek. Jau po pirmojo bėgimo rato ji tapo lydere ir vėliau pirmavo iki finišo.

Plaukimo rungtyje penktadienį 2012 metų olimpinė čempionė lietuvė surinko 296 taškus ir užėmė 26-ąją vietą. Papildomame fechtavimo etape L. Asadauskaitė pralaimėjo vienintelę kovą prancūzei Elodie Clouvel ir papildomo taško nepelnė. Jojimo rungtyje mūsiškė surinko 293 taškus ir pasidalino 9-14 vietas. Bėgimo ir šaudymo rungtyje (570 tšk.) jai atiteko septinta vieta.

Pasaulio taurę L. Asadauskaitė iškovojo trečiąjį kartą. Anksčiau ji šias varžybas laimėjo 2012 ir 2015 metais.

Kita lietuvė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė (1365 tšk.) užėmė ketvirtąją vietą. Iki bronzos jai pritrūko vos 1 sek. Lietuvė prieš paskutinę rungtį buvo vos 18-a, bet bėgdama ir šaudydama pasiekė geriausią rezultatą (608 tšk.).

Plaukime G. Venčkauskaitė (2.18,73; 273 tšk.) buvo 18-a, papildomame fechtavimo etape taškų nepelnė, o jojime surinko maksimalų taškų skaičių - 300.

Sidabro medalį pelnė prancūzė E. Clouvel (1383 tšk.), bronzos - vokietė Annika Schleu (1366 tšk.).

Finalinės varžybos prasidėjo ketvirtadienį su pagrindiniu fechtavimo etapu. Jame L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė (262 tšk.) buvo pirma, o G. Venčkauskaitė-Juškienė (184 tšk.) - 24-a.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder