"Pieno žvaigždės" laimėjo trilerį ir pateko į LKF taurės finalą

"Pieno žvaigždės" laimėjo trilerį ir pateko į LKF taurės finalą

Pasvalio "Pieno žvaigždės" iškovojo vieną didžiausių pergalių komandos istorijoje. Pasvalio ekipa Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės pusfinalyje 68:67 (15:16, 16:19, 15:18, 22:14) nugalėjo Prienų "Rūdupį" ir žengė į pirmenybių finalą.

Finalinėse rungtynėse Pasvalio ekipa grumsis su Kauno "Žalgiriu".

Pirmuosius mačo taškus pelnė iš toli pasižymėjęs Trevonas Hughesas. Arnas Labuckas pataikė tritaškį ir atidarė savo taškų sąskaitą (5:3). Netrukus A.Labuckas išlygino rezultatą. Gintaras Kadžiulis realizavo dvitaškį su pražanga. "Rūdupis" atkarpą laimėjo 11:0, į tai tritaškiu atsakė Gytis Sirutavičius (8:11). T.Hughesas smeigė du tritaškius iš eilės, jo ekipa susigrąžino pranašumą. Po pirmųjų 10 minučių "Pieno žvaigždės" pirmavo 15:16.

Antrojo ketvirčio pradžioje vyko nerezultatyvus žaidimas. A.Labuckas pataikė sudėtingą tolimą metimą (18:20). "Pieno žvaigždių" naujokas Paulas Prestesas pasižymėjo vos pasirodęs aikštelėje. "Rūdupis" spurtavo ir susikrovė 7 taškų pranašumą (20:27). T.Hughesas ir toliau "žudė" varžovus tolimais metimais ir praktiškai panaikino deficitą. Įpusėjus mačui rezultatas buvo 31:35.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo atkaliai, komandos per keturias atakas pelnė po 5 taškus. Pasvalio ekipa išlygino rezultatą (40:40), bet prieniškiai netrukus ir vėl įgijo nedidelį pranašumą. Adas Juškevičius sumetė baudos metimus, o kitoje atakoje pataikė dvitaškį su pražanga (44:51). Prieš lemiamą ketvirtį "Rūdupis" buvo priekyje 7 taškais (46:53).

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes kurijozišku metimu pirmuosius kėlinio taškus pelnė Edgaras Želionis. T.Hughesas pataikė sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio. Silvestras Morganas galingai krovė kamuolį į krepšį, o Eimantas Bendžius smeigė tritaškį (53:55).

"Pieno žvaigždės" įgijo minimalų pranašumą, tačiau jį iškart susigražino varžovai. Aurimas Kieža į priekį ir vėl išvedė pasvaliečius (58:57). S.Morganas realizavo baudos metimus. S.Morganas ir A.Milaknis pataikė po vieną baudos metimą. S.Morganas pasižymėjo iš po krepšio. Simas Buterlevičius sumetė baudos metimus, tą patį netrukus padarė ir Žydrūnas Kelys (65:60). G.Kadžiulis pataikė du baudos metimus iš trijų, bet "Rūdupis" atsikovojo kamuolį. Prienų ekipa prametė tritaškį, o T.Hughesas pataikė viieną baudos metimą.

A.Labucko baudos metimai pasiekė tikslą (66:64). Derrickas Leonardas taip pat pataikė baudos metimus ir rungtynių nugalėtojas niekam nebekėlė abejonių. A.Milaknis paskutinę sekundė realizavo tritaškį, bet 68:67 nugalėjo "Pieno žvaigždės".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder