Plaukimo federacijos vadovas: po 4 metų mūsų komanda pasieks piką

Plaukimo federacijos vadovas: po 4 metų mūsų komanda pasieks piką

Danijos Herningo miesto arenoje prieš kelias dienas pradėta įrengti baseiną. Čia lygiai po savaitės prasidės Europos plaukimo čempionatas trumpame baseine. Varžybos vyks daugiafunkcinėje arenoje, kurioje prieš trejus metus buvo rengiamas Europos moterų rankinio čempionatas.

Kitą savaitę čia rungsis 11 lietuvių, tarp kurių bus ir Rūta Meilutytė.

„Šis čempionatas trumpame baseine yra tam tikras pasiruošimo etapas pagrindiniam kitų metų čempionatui – tai yra Europos čempionatui ilgame baseine Berlyne. Kiekvienas sportininkas sprendžia tam tikrus savo klausimus. Mes dabar turime labai aiškiai susidėlioję ambicingus tikslus kiekvienam sportininkui. Mums svarbu ne tik vietos, bet ir tobulėjimas, nes mes kiekvienas varžybas matome kaip tam tikrą žingsnį link maksimumo, kurį turime pasiekti Rio de Žaneiro olimpiadoje“, – sako Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

Europos čempionatuose trumpame baseine lietuviai nėra iškovoję nė vieno aukso medalio. Pernai R. Meilutytė šias pirmenybes praleido norėdama pasirengti pasaulio čempionatui trumpame baseine. Jame lietuvė triumfavo plaukdama 50 ir 100 metrų krūtine.

Be šių dviejų rungčių, Danijoje R. Meilutytė taip pat varžysis plaukdama 50 metrų laisvuoju stiliumi ir 100 metrų kompleksiniu būdu.

Šiemet Europos čempionate rungsis dvigubai daugiau lietuvių nei pernai.

„Mes sakome, kad iš tų 11 plaukikų visi yra pajėgūs vykti į Rio de Žaneirą, bet reikia labai tobulėti, nes kasmet visi gerėja. Plaukime beprotiškai didelė konkurencija ir limituotas sportininkų kiekis dėl infrastruktūros, nes į baseiną negali suvaryti bet kokios šalies bet kiek sportininkų. Tikimės, kad 7–8 sportininkus turėtume vežtis į olimpiadą“, – teigia T. Kučinskas.

Aštuoniems į Daniją vyksiantiems mūsų šalies plaukikams tėra 20 metų ar mažiau.

„Atsižvelgiant į tai, kad dauguma mūsų sportininkų nuo 16 iki 20 metų rodo potencialą, po dvejų su puse metų turėsime labai neblogą komandą, o dar už ketverių metų ji bus pasiekusi piką. Ir mums, kaip federacijai, reikia užtikrinti gerą pasiruošimą“, – kalbėjo Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas.

Vyriausias iš lietuvių bus 24 metų Giedrius Titenis, jauniausia – 16-metė R. Meilutytė.

Kitą ketvirtadienį prasidėsiantį Europos čempionatą transliuos LRT televizija.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder