PLSŽ plaukimo varžybose varžėsi 246 dalyviai

PLSŽ plaukimo varžybose varžėsi 246 dalyviai

Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse (PLSŽ) Klaipėdos "Gintaro" baseine varžėsi 176 lietuvaičiai iš  Australijos, Baltarusijos, JAV, Latvijos, Norvegijos, Rusijos, Šveicarijos ir įvairių Lietuvos miestų.

Taip pat  dalyvavo 70 plaukimo veteranų iš Lenkijos ir Latvijos. Jie neturi giminystės ryšių su Lietuva, juos į Klaipėdą atvedė draugystės ryšiai.

Jie palaikė "Vilties plaukimo 2013" idėją. Tokiu būdu vyko dvejos varžybos. Viso baseinas sutalpino 246 dalyvius.

Varžybų dalyviai buvo sužavėti puikia organizacija ir "Gintaro" sporto centro kukliu, tačiau jaukiu baseinuku.

Vienos varžybų dalyvės mama Sigita Nubaum iš JAV, Indiniapolio lietuvių bendruomenės pirmininkė, teigė, jog tai puikus baseinas, dirba patyrę treneriai. Ji kreipėsi į juos patarimų dėl dukros plaukimo įgūdžių lavinimo.

Tačiau ji pažymėjo, jog penki takeliai tokiam miestui, esančiam prie jūros, - tikrai per mažai. Ji iš pradžių manė, kad tai mokyklai priklausantis baseinas ir jis aptarnauja tik vieno rajono gyventojus...

Užsieniečiai stebėjosi tokia dalyviu gausa. Taip pat džiaugėsi Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko dėmesiu ir gražia varžybų atidarymo ceremonija. Jos dukra Amelia Nubaum savo amžiaus (iki 13 metų) grupės varžybose iškovojo tris aukso medalius: 50 ir 400 m laisvu stiliumi bei 50 m krūtine.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder