Pradėta tvarkyti naujosios Kauno "Žalgirio" arenos aplinka

Pradėta tvarkyti naujosios Kauno "Žalgirio" arenos aplinka

Prasidėjo Nemuno saloje pastatytos "Žalgirio" pramogų ir sporto arenos aplinkos tvarkymo darbai, tačiau jau aišku, kad iki Europos krepšinio čempionato nepavyks sutvarkyti visų arenos prieigų.

Miesto savivaldybės skelbtą "Žalgirio" arenos aplinkos tvarkymo konkursą laimėjusios statybų bendrovės "Kamesta" atstovai jau atvyko į statybvietę ir davė nurodymus statybų rangovams pašalinti nuo arenos trukdančią tvarkymo darbams techniką bei kitas kliūtis.

"Vyksta valymo darbai. Tai - geras ženklas, kuris patvirtina, kad statybos arenos viduje baigtos. Mūsų darbo grupė dabar dėl šio objekto statybos renkasi du kartus per savaitę. Antradienį tikrinome visą dokumentaciją. Penktadienį vyksime į areną, kur bandysime atlikti tokį tikrinimą, tarsi būtume valstybinė komisija. Jau testavome arenos kolonų atsparumą, - rezultatas puikus", - pasakojo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.

Visas aplinkos tvarkymo konkursas suskirstytas į tris etapus - pirmajame bus atliekami būtiniausi darbai, gerinama arenos aplinkos estetika. Darbų vertė sieks apie 7 mln. litų.

Antrojo etapo darbai truks iki lapkričio, o trečiasis bus skirtas smulkiems darbams baigti.

Šalia arenos jau sumontuoti apšvietimo žibintai. Pakabintas informacinis kubas uždengtas plėvele, kad jo nepažeistų dvi savaites truksiančių valymo darbų metu kylančios dulkės.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus, Valstybinei komisijai įvertinti arena beveik parengta. Šiuo metu tikslinami dokumentai, kurie bus perduoti Registrų centrui, žiūrima, kad juose neliktų techninių klaidų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder