Praėjęs sezonas nudžiugino

Praėjęs sezonas nudžiugino

Mūsų šalies irkluotojai pradėjo ruoštis naujam vasaros sezonui. Po trijų savaičių treniruočių stovyklos Trakuose buvo surengtas 2017 m. Lietuvos irklavimo žiemos čempionatas, kuriame suaugusiųjų amžiaus grupėje tarp moterų triumfavo ir šalies rekordą perrašė Ieva Adomavičiūtė. „Pati nustebau pademonstruotu laiku, nors dar yra kur tobulėti ir rezultatas tikrai turėtų gerėti“, - „Vakaro žinioms“ sakė I.Adomavičiūtė, kuri gruodžio 3 d. atšventė 23-iąjį gimtadienį.

I.Adomavičiūtė, kaip jau rašėme, 2 km „nuirklavo“ per 6 min. 32,5 sek. ir pagerino jai pačiai nuo 2015 m. gruodžio (6 min. 33,58 sek.) priklausiusį Lietuvos rekordą. Antrąją vietą užėmė Gabija Vogulytė (7.22,0), trečiąją - Vytautė Urbonaitė (7.22,3).

„Nebuvau labai susikoncentravusi į šį startą, specialaus pasiruošimo šioms varžyboms nebuvo. Todėl nustebau pademonstruotu laiku, esu tikrai patenkinta. Tai tik 4 sek. prasčiau nei mano asmeninis geriausias laikas. Žinoma, apsidžiaugiau, kad pasiekiau Lietuvos rekordą, - kalbėjo čempionė. - Dar tik pradėjome pasiruošimą, intensyviai treniruojamės tris savaites. Baigdami šią stovyklą Trakuose ir dalyvavome Lietuvos čempionate. Per penkerius karjeros metus tai tebuvo tik antros tokios varžybos su „Concept 2“ treniruokliais, kur buvo galima laimėti medalį. Anksčiau tai būdavo daugiau kaip testas. Taigi dabar buvo labai smagu dalyvauti ir pagerinti šalies rekordą. Manau, ateityje laikas tikrai turėtų gerėti. Juk dar tik sezono pradžia, tik ruošiamės.“

Antradienį I.Adomavičiūtė su porininke Milda Valčiukaite bei vyrų pavienė keturvietė įgula išskris į stovyklą Graikijoje. Ten mūsų sportininkai bus 10 dienų, treniruosis pas Lietuvos irklavimo rinktinės konsultantą italą Džanį Postiljonę (Gianni Postiglione). Vyriausiasis rinktinės treneris Mykolas Masilionis į šią stovyklą nevyks.

„Ten daugiau dėmesio bus skiriama technikai, žiūrės, kaip atrodome valtyje. Pabandysime ir dvivietę, ir vienvietę. Tada grįšime į Lietuvą. Šventes sutiksime čia. O po Naujųjų metų, sausio 6 d., Trakuose vyks kontrolinės irklavimo varžybos vėl su „Concept 2“ treniruokliais. Sausio 7 d. išskrisime į Italiją, slidinėjimo stovyklą. Ten fiziškai turėtume pasiruošti sezonui, o vasarį skrisime į Graikiją irkluoti“, - pasakojo I.Adomavičiūtė.

Primename, kad I.Adomavičiūtė ir M.Valčiukaitė kartu porinėje dvivietėje irkluoti pradėjo birželio pabaigoje. Pasak I.Adomavičiūtės, šio neseniai pasibaigusio sezono rezultatai tikrai džiugina. Nors kažkokių aukštumų ji nesitikėjo, nes tai buvo pirmas rimtas sezonas grįžus iš JAV, po mokslų baigimo ir apskritai po pertraukos susėdus į dvivietę su Milda.

„Matome, kad mums su Milda dvivietėje viskas gerai sekasi. Juk užėmėme ketvirtąją vietą pasaulio čempionate. (Spalio 1 d. Sarasotoje (JAV) vykusiose planetos irklavimo pirmenybėse moterų porinių dviviečių valčių finale duetas 2000 m įveikė per 6 min. 51,3 sek. Nuo bronzą iškovojusios Australijos įgulos mūsiškės atsiliko 1,54 sek. - aut. past.) Tai aukšta pozicija, nes kartu irkluojame mažai laiko. Netgi treneris M.Masilionis sakė, kad kai kurie žmonės ir po 10 metų tokių rezultatų nepasiekia. Tad tikrai yra kuo džiaugtis 2017 m.“, - sakė irkluotoja.

Tuomet čempionate Sarasotoje nugalėjo Naujosios Zelandijos irkluotojos (6.45,08), o sidabrą pelnė JAV atstovės (6.46,57). I.Adomavičiūtė, paklausta, ko tikisi iš naujojo sezono, teigė, kad bus labai įdomu kovoti 2018 m. rugpjūčio 2-5 d. Glazge (Škotija) vyksiančiose Europos pirmenybėse. Nes pasaulio čempionate jos iš europiečių buvo pirmos: „Žiūrėsime, kaip bus kitąmet. Juk nežinome, ką kitos komandos padarys per žiemą ir kiek mes padarysime. Tik pavasarį pamatysime rezultatus.“.

Po planetos pirmenybių Ieva su Milda dvivietėje dar neirklavo. Rudenį merginos išbandė jėgas vienvietėje, o ir ateinantį pavasarį, pasak I.Adomavičiūtės, teks nemažai laiko praleisti vienvietėje - pagerinti techniką, pajusti valtį.

„Atrodo, balansas yra - vasarą daug laiko praleidome dvivietėje, o dabar truputį pairkluosime vienvietėje, o aštuonvietės tikrai nepasiilgau“, - juokdamasi pridūrė irkluotoja.

Lapkričio 13 d. Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) paskelbė 2017 m. geriausių irkluotojų rinkimų finalininkus, tarp jų pateko ir viena Lietuvos komanda. FISA tarybos pripažinimo sulaukė I.Adomavičiūtė su M.Valčiukaite. Jos pretenduoja tapti geriausia 2017 m. moterų įgula. Laimėtojos bus paskelbtos ir apdovanotos gruodžio 8 d. per 2017 m. irklavimo trenerių konferencijos iškilmingą vakarienę Londone (Didžioji Britanija). Ievos ir Mildos duetas pretenduoja tapti ir geriausia 2017 m. Lietuvos moterų komanda. Laureatai paaiškės gruodžio 22 d. Vilniuje vyksiančiame renginyje.

„Labiausiai nustebau, kad tapome kandidatėmis į FISA apdovanojimą, net nežinojau, kad vyksta balsavimas. Pasirodo, tikrai kažkam patinkame. Labai džiaugiamės. O dėl Lietuvos apdovanojimų irgi labai smagu. Mūsų šalyje nėra daug sportuojančių merginų komandų, bet nominacija irgi labai džiugina. Niekada nesu dalyvavusi tuose apdovanojimuose, pačiai labai smagu“, - atviravo I.Adomavičiūtė.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder