Prie starto linijos - 38 komandos

Prie starto linijos - 38 komandos

Šeštadienį, liepos 13 d., 12.15 val. prie jau keturioliktą kartą paeiliui Palangoje rengiamų 1000 km lenktynių starto linijos išsirikiuos 38 komandos, kurių sudėtyje – 128 sportininkai iš penkių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Belgijos ir Didžiosios Britanijos.

Populiariausias šiemetinių maratoninių lenktynių automobilis – BMW. Net 16 šio Vokietijos gamintojo bolidų, pradedant nuo pirmosios serijos dyzelinių ir baigiant specialiai ilgų nuotolių lenktynėms paruoštais, tokiais galiūnais kaip „BMW Silhouette“, išvairuos komandos, puoselėjančios didžiausias ambicijas.

Prie starto linijos pamatysime 3 įvairių modifikacijų „Alfa Romeo“, po 2 „Porsche“, „Volkswagen“ ir „Honda“ automobilius, po vieną – „Audi“, „Ford“, „Lexus“, „Mitsubishi“, „Nissan“, „Subaru“, „Renault“, „Škoda“, VAZ, „Seat“ ir labai grėsmingai atrodančius galingus prototipus „Aquila SR-1“, „Spire GTR-1“ ir „Radical SR5“.

Tai paaiškėjo šiandien, lenktynių techninei komisijai į Palangos stadioną sukvietusiai visas komandas, pateikusias paraiškas lenktynėms.

Varžybų techninis komisaras Raul Koov iš Estijos ir jo pagalbininkai neturėjo didelų priekaištų ekipų parengčiai prieš atsakingą egzaminą ir visų komandų vadovus pakvietė šeštadienį užimti savo vietas, - tokias, kokias iškovos kvalifikacinėse varžybose, prie pagrindinių lenktynių starto linijos.

„Šios lenktynės – populiarios, o jų dalyviai jau atmintinai žino, kaip reikia parengti sportinę techniką maratoninėms varžyboms, todėl vadovauti techninei lenktynių komisijai nėra sunku, - sakė R. Koov. – Džiaugiuosi, kad šiemet užteko vos kelių pastabų, į kurias komandos atsižvelgs iki rytdienos parado ir galėsime konstatuoti, kad visi lietuviškajame maratone dalyvausiantys bolidai visiškai atitinka renginio sportinį reglamentą“.

Šių lenktynių gerbėjai jau šiandien Palangos stadione turėjo išskirtinę progą pirmieji apžiūrėti sportinę techniką, kuri rytoj iš labai arti nušvis dar netikėtesnėmis varsomis. Ketvirtadienį iš pat ryto sportininkai rengsis spalvingam, daugelio poilsiautojų dėmesį patraukiančiam 1000 km. lenktynių dalyvių paradui Palangos Vytauto gatvėje ir čia pat vyksiančioms dinamiškoms „Super sprint“ lenktynėms, kurios prasidės 13.15 val.

Prieš šias itin greitas lenktynes žiūrovai galės ne tik iš labai arti apžiūrėti lenktynių automobilius, bet ir pabendrauti su pačiais sportininkais, ekipų vadovais ir strategais, besirengiančiais atsakingiausiam metų egzaminui, kurio tikroji uvertiūra prasidės penktadienio vakarą vyksiančiomis kvalifikacinėmis varžybomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder