Prieš titulinę kovą Vilniuje E. Petrauskas atkleidė, kaip per kelis metus keitėsi jo bokso technika

Prieš titulinę kovą Vilniuje E. Petrauskas atkleidė, kaip per kelis metus keitėsi jo bokso technika

Rugsėjo 26 dieną sostinės „Siemens“ arenoje vyksiančiame turnyre „KOK Classic 3/Dream Boxing“ olimpinis prizininkas boksininkas Evaldas Petrauskas kovoje dėl Pabaltijo profesionalaus bokso čempiono diržo susirungs su Estijos kovotoju Semionu Kamaninu.

Paiteiravus, kaip lietuviui prasidėjo rudens sezonas, E. Petrauksas neslėpė geros nuotaikos: „Rudens sezonas prasidėjo darbingai. Dirbau visą vasarą, dirbu ir dabar“.

Rugpjūčio pradžioje 2012 metų olimpinis prizininkas dalyvavo Kaune surengtame turnyre „KOK Summer Special Edition 2020“. Tąkart po metų pertraukos į ringą grįžęs E. Petrauskas per dvikovą su lenku Lukaszu Leszyckiu dominavo visuose keturiuose raunduose, antrajame pasiuntė varžovą į nokdauną ir vieningu teisėjų sprendimu iškovojo pergalę.

„Per šią dvikovą pamačiau, kas gerai, kas negerai, ko man trūksta, ką turėčiau patobulinti. Padariau išvadas. Šeštadienį Vilniuje bus daug geriau. Šiai akistatai ruošiausi atsakingai ir manau, kad nenuvilsiu savo žiūrovų, - turnyro Vilniuje išvakarėse sakė E. Petrauskas. – Juk turnyras vyks „Siemens“ arenoje, čia sava publika, savi namai, čia gera kovoti. Tikiuosi, man tai bus labai gera kova ir atliksiu savo geriausius smūgius“.

Per vasarą boksininkas ne tik sportavo, per ir užsiėmė užklasine veikla: dalyvavo TV projekte „X faktorius“, ten atliko kelias dainas. „Gal ir neblogai sekėsi atrasti save dainavime“, - kuklinosi sportininkas.

Pasiteiravus, ar į sostinės ringą šeštadienį jis žengs jau pats dainuodamas, boksininkas nusijuokė: „Gal ne šį sykį. Bet ateityje gal ir bus toks variantas“.

Pastarąją savaitę E. Petrauskas daug bėgiojo, atidirbinėjo smūgius su partneriais, analizavo varžovą. „Bandysiu jo klaidas paversti savo pranašumu“, - pabrėžė olimpietis.

Vilniuje su Estijos čempionu lietuvis kausis šešis raundus. Sportininkas prisipažino, kad kadaise APB lygoje turėjo ir aštuonių raundų kovą. Tik, kaip prisiminė, tąkart jo varžovas buvo varžybų šeimininkų atstovas, lietuvis jį stengėsi nokautuoti, tačiau teisėjai nenorėjo Evaldui skirti pergalės.

„Ta kova nebuvo labai įtempta. Šeštadienį Vilniuje kova bus gerokai įtemptesnė, bus daugiau smūgių, daugiau veiksmo, judesių. Reikės daug padirbėti“, - sakė E. Petrauskas.

Paklaustas, kaip per kelis metus keitėsi jo boksavimosi technika, E. Petrauskas atsakė: „Mėgėjų bokso nusulyginsi su profesionalų. Mėgėjų varžybose reikia tuos tris raundus nuo pat pirmos sekundės atvaryti taip, kad teisėjai be kalbų tau skirtų pergalę.

O profesionalų bokse jau pirmoje vietoje yra technika, mąstymas, smūgių pasirinkimas. Be to, profesionliame bokse yra visiškai kitokios pirštinės, todėl ir vienas smūgis gali pakeisti visą kovą.

Aš dabar pradėjau daugiau gintis, judėti nugara, stengtis išvengti smūgių. Pradėjau daugiau save saugoti, daugiau matyti ringe ir kontratakuoti. Man tai sekasi ir stengsiuosi tai daryti kuo geriau“.     

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder