Puolėjas Artūras Rimkevičius pasirašė dvejų metų sutartį su „Ekranu“

Puolėjas Artūras Rimkevičius pasirašė dvejų metų sutartį su „Ekranu“

Prie Panevėžio „Ekrano“ oficialiai prisijungė geriausiuoju praėjusių metų Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku išrinktas Artūras Rimkevičius.

29 metų puolėjas su Lietuvos čempionų klubu pasirašė 2 metų kontraktą, teigiama klubo pranešime spaudai.

2012 metų A Lygos sezone A. Rimkevičius pagerino visų laikų Lietuvos futbolo rezultatyvumo rekordą, įmušęs net 35 įvarčius per sezoną. Didžiąją karjeros dalį „Ekrano“ naujokas praleido Lietuvoje, kur rungtyniavo FBK „Kauno“, „Šilutės“, „Atleto“, „Tauro“, „Nevėžio“, „Vėtros“ ekipose, o praėjusį sezoną rezultatyviai baigė Šiauliuose.

A. Rimkevičius taip pat ragavo ir legionieriaus duonos – 2006 m. ir 2008 m. puolėjas atstovavo Liepojos „Metalurgs“ klubui, dar po metų rungtyniavo Suomijoje, o 2010 m. pasirašė sutartį su Graikijos Tripolės „Asteras“ klubu. Kitais metais jis buvo išnuomotas pirmojo diviziono „PAO Ethnikós Peiraiás“ klubui. 2010-aisiais A. Rimkevičius debiutavo ir Lietuvos nacionalinėje rinktinėje, o iš viso sužaidė 7 rungtynes ir pelnė 3 įvarčius. Pastaruoju metu A. Rimkevičius dalyvavo kelių užsienio klubų peržiūrose, kur patyrė traumą ir dar kurį laiką aikštėje negalės pasirodyti.

Artūrai, kokia tavo fizinė forma šiuo metu?

Šiuo metu jau atsigavinėju, pradėjau po truputį pasiruošimą. Pastarąsias penkias savaites gydžiausi, reabilitavau raumenis. Dabar jau galiu šiek tiek aktyviau ruoštis prisijungti prie komandos.

Kada galima tikėtis išvysti tave aikštėje?

Na, manau, kad po poros savaičių jau turėčiau žaisti. Aišku, medikai dar liepė „neforsuoti“, kad neatsinaujintų skausmai. Šiaip, tikiuosi, kad trauma nebeatsinaujins ir galėsiu padėti komandai.

Primink, kokią traumą buvai patyręs?

Tuo metu žaidžiau Edinburgo „Hearts“ klube. Įplyšo blauzdos raumuo. Kol sveikau, dalyvavau kelių klubų peržiūrose ir per skubėjimą trauma du kartus buvo atsinaujinusi. Kaip sakiau, po penkių savaičių reabilitacijos šiuo metu esu jau beveik išsigydęs.

Praėjusiais metais tapai rezultatyviausiu čempionato žaidėju. Ar nejauti spaudimo dėl to, kad iš tavęs dabar tikimąsi ne vienos dešimties įvarčių?

Na, kažkokia atsakomybė neslegia. Aišku, puolėjo duona – mušti įvarčius. Toks darbas. Noriu savo įvarčiais padėti komandai, džiuginti sirgalius. Manau, kad esu reikalingas ir būsiu naudingas. Negaliu pažadėti, kad bus tiek įvarčių kiek pernai, bet stengsiuosi.

Kodėl taip ilgai užtruko derybos su „Ekranu“?

Užtruko tik formalumai. Šiaip viską aptarę buvome dar iki kovo mėnesio. Bet pasirašėme kontraktą tik pirmadienį.

Ko tikiesi iš šito sezono?

O ko galima tikėtis žaidžiant čempionų komandoje? Svarbiausia yra dar kartą apginti čempionų titulą ir kuo daugiau pasiekti Europos lygmenyje. Gal kada Lietuva turės savo atstovą UEFA grupės varžybose. Tada visi būtų patenkinti.

***

Lietuvos čempionų klubas taip pat pasirašė ilgalaikį kontraktą su perspektyviu aštuoniolikmečiu Radvilu Jokuboniu. Saugas nuo praėjusio sezono yra nuolatinis FKE jaunimo komandos startinės sudėties narys.

Dar dvejiems metams sutartį su klubu pratęsė ir komandos senbuvis Andrius Arlauskas. Pastaruosius du sezonus traumos kamuojamas 27 metų saugas treniruojasi visa jėga ir jau išbėgo į aikštę draugiškose rungtynėse su „Daugava“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder