Rekordinis titulas

Rekordinis titulas

Vilniaus „Žalgiris“ neleido pasidžiaugti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taure „Trakų“ futbolininkams. Užvakar Telšiuose vykusiose finalinėse rungtynėse žalgiriečiai po pratęsimo 1:0 įveikė varžovus iš Trakų ir dešimtąjį sykį klubo istorijoje iškovojo LFF taurę. Pergalingą įvartį 99 min. pelnė „Žalgirio“ gynėjas Linas Klimavičius.

Nuo 1990 m. LFF taurės varžybose dalyvaujantis Vilniaus „Žalgiris“ finale grūmėsi jau 15 kartą. Beje, nuo 2012 m. sostinės ekipa ne tik nuolat dalyvauja, bet ir neišvengiamai laimi lemiamas taurės turnyro rungtynes. Penkerius metus trunkanti pergalių serija pavertė „Žalgirį“ Europos rekordininku. Pajėgiausias Lietuvos futbolo klubas vienintelis Europoje savo šalies taurę laimėjo penkis kartus iš eilės. Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad tai istorinis pasiekimas. „Kiekvienas trofėjus svarbus, bet ši diena mūsų klubui yra ypatinga. Iškovotas jau penktas titulas iš eilės, o iš viso - dešimtas. Tai istorinis pasiekimas, nes iki mūsų Lietuvoje to niekas nėra padaręs ir manau, kad dar ilgai niekas nepadarys“, - konstatavo antrą LFF taurės turnyro finalą su „Žalgiriu“ laimėjęs 39 metų futbolo specialistas.

Rekonstruotame Telšių miesto stadione vykusiose rungtynėse persvarą turėjo „Žalgiris“, tačiau pirmieji pasižymėti galėjo „Trakų“ futbolininkai. 12 min. kamuolys baudos aikštelės krašte atšoko Nerijui Valskiui, bet Trakų ekipos saugas smūgiavo virš vartų. Nors žalgiriečiai ilgiau kontroliavo kamuolį, tolimi jų bandymai pramušti „Trakų“ vartininką Marių Rapalį nebuvo sėkmingi. Po 90 min. kovos rezultatas buvo lygus, tad komandoms teko žaisti pratęsimą. Jo metu sėkmė nusišypsojo „Žalgiriui“. 99 min. po M.Kuklio pakelto kampinio kamuolį galva į „Trakų“ vartus nukreipė dar pernai šios komandos garbę gynęs L.Klimavičius. Per likusį laiką trakiškiams „Žalgirio“ vartų šturmo surengti nepavyko, tad LFF taurė liko žalgiriečių rankose.

Pasak V.Dambrausko, LFF taurės turnyro finale „Žalgiris“ įrodė, kad yra geresnė komanda. „Norisi pasveikinti žaidėjus, kurie aikštėje atidavė visas jėgas ir įrodė, kad yra geresnė komanda. Finale buvo juntama didelė įtampa, nes LFF taurė iš principo yra didesnis ir svarbesnis trofėjus nei Supertaurė. Abi komandos suprato klaidos kainą ir niekas nenorėjo suklysti pirmas. Su „Trakų“ komanda žaidžiant susiklostė tradicija, kad laimi tas, kuris įmuša pirmą įvartį. Todėl nenorėjome praleisti pirmi, jie taip pat. Gal mes kiek ilgiau kontroliavome kamuolį, drąsiau žaidėme, bet „Trakai“ yra „Trakai“. Tai gera, subalansuota komanda, žinanti, ką daro. Jie laukia savo šanso. O mums pavyko sužaisti taip, kad jie jo nesulauktų“, - samprotavo V.Dambrauskas.

Jau antrą sezono trofėjų „Žalgiriui“ palikęs „Trakų“ ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas pasveikino varžovus ir konstatavo, kad teks laukti kito šanso. „Suprantame, kad finale kažkas turėjo pralaimėti. Šios rungtynės dar kartą įrodė, kad mums kažko vis trūksta. Pratęsime padarėme vieną klaidelę, o jos kaina buvo labai didelė, - teigė V.Urbonas. - Žaidėjams pasakiau, kad traukinys nuvažiavo, o mes likome perone. Lauksime kito traukinio ir stengsimės jo nebepraleisti. Manau, mūsų su „Žalgiriu“ dar laukia kitos kovos. Tikiuosi, kad jos bus ne mažiau atkaklios, principingos.“

Statistika

Vilniaus „Žalgiris“ - FK „Trakai“ 1:0 (po pratęsimo, pagrindinis laikas 0:0). Įvartis: 99 min. Linas Klimavičius. 

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder