Rojus Hodžsonas po pralaimėjimo islandams paliko Anglijos rinktinės trenerio postą

Rojus Hodžsonas po pralaimėjimo islandams paliko Anglijos rinktinės trenerio postą

Po pralaimėjimo Prancūzijoje vykstančio 15-ojo Europos futbolo čempionato ("Euro-2016") aštuntfinalyje Islandijos komandai Anglijos rinktinės treneris Rojus Hodžsonas (Roy Hodgson) paliko savo postą.

Europos pirmenybių debiutantai islandai pirmadienį Nicoje 2:1 (2:1) įveikė Anglijos futbolininkus ir pelnė kelialapį į ketvirtfinalį.

Jau 4-ąją min. anglai išsiveržė į priekį - po islandų pražangos baudos aikštelėje prieš Rahymą Sterlingą (Raheem Sterling) 11 m baudinį realizavo Veinas Rūnis (Wayne Rooney). Tiesa, džiaugtis Anglijos futbolininkams teko neilgai. Vos po dviejų minučių lygybę sugrąžino islandas Ragnaras Sigurdsonas (Ragnar Sigurdsson), o 18-ąją min. anglų vartininką Džo Hartą (Joe Hart) nuginklavo Kolbeinas Sichtoursonas (Kolbeinn Sigthorsson).

"Aš labai nusivylęs, nes nenukeliavome taip toli, kaip, mano manymu, galėjome, ir tai nepriimtina, - spaudos konferencijoje kalbėjo 68-erių metų R. Hodžsonas. - Didžiuojuosi darbu, kurį atlikome su trenerių štabu, vadovaudami Anglijos rinktinei. Tai, ką pademonstravo komanda, kurios amžiaus vidurkis yra 30 metų ir kuri buvo jauniausia Europos čempionate, žada šviesią ateitį Anglijos futbolui. Norėčiau likti savo poste dar porą metų, tačiau esu pragmatiškas ir suprantu, kad viskas priklauso nuo pasiektų rezultatų".

R. Hodžsono sutartis galiojo iki "Euro-2016" finalinio etapo pabaigos, tačiau netikėtas pralaimėjimas islandams privertė futbolo specialistą pasitraukti.

Islandijos rinktinė ketvirtfinalyje žais su čempionato šeimininke Prancūzijos komanda.

Kituose ketvirtfinaliuose kovos Lenkija ir Portugalija, Velsas ir Belgija bei Vokietija ir Italija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder