S. Vettelis trečią kartą iš eilės tapo „Formulės-1“ pasaulio čempionu

S. Vettelis trečią kartą iš eilės tapo „Formulės-1“ pasaulio čempionu

Dramatiškas finalines „Formulės-1“ sezono Brazilijos GP lenktynes laimėjo „McLaren“ pilotas Jensonas Buttonas, o „Red Bull“ atstovas Sebastianas Vettelis per plauką pelnė jau trečiąjį iš eilės čempiono titulą, rašo f-1.lt.

Vokietis varžybų Interlagose finišą kirto tik šeštas, tačiau vieninteliam jo varžovui Fernando Alonso iš „Ferrari“ užėmus antrąją vietą, to pakako triumfui pirmenybėse 3 taškų skirtumu, nors kurį laiką buvo galima patikėti ir patyrusio „Scuderia“ lyderio triumfu.

S. Vetteliui (iš viso čempionate surinkusiam 281 tašką) laimėti trečiąjį titulą nesutrukdė nei avarija pirmajame rate, po kurios jis nukrito į patį rikiuotės galą, nei lenktynes ne kartą trikdęs lietus, nei du saugos automobilio periodas.

Net ir nusiritęs žemiau sportininkas vis pakildavo pakankamai aukštai, kad pagal taškus išliktų priekyje ispano.

Rikiuotės priekyje dėl pergalės beveik visas lenktynes kovojo „McLaren“ lenktynininkai J. Buttonas ir Lewisas Hamiltonas, o jiems iššūkį netikėtai metė Nico Hulkenbergas. Vokietis ilgą distancijos dalį net pirmavo, tačiau užleidęs lyderio poziciją jaunesniajam britui vėliau su juo susidūrė, taip užbaigdamas šio pasirodymą, o pats užsidirbdamas priverstinio pravažiavimo pro boksus baudą.

Po ilgų dramų pergalę gana lengvai pasiėmė J. Buttonas, finiše daugiau nei 20 sekundžių aplenkęs F. Alonso. Pastarąjį į priekį pabaigoje praleido priekyje jo dėl įvairių aplinkybių atsidūręs komandos draugas Felipe Massa, turėjęs tenkintis trečiąja vieta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder