Sabas prašo vienybės

Sabas prašo vienybės

Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) dar ketverius metus vadovaus Arvydas Sabonis. Rinkimuose į prezidento postą jis neturėjo konkurentų ir sulaukė vienbalsio palaikymo. Kreipdamasis į ataskaitinės rinkiminės konferencijos dalyvius Sabas priminė Lietuvos krepšinio laimėjimus ir ne kartą paragino likti vieningus, kad mūsų šalis išliktų pasaulio elite.

Į Kaune vykusią konferenciją susirinko 85 federacijos nariai, prezidento rinkimuose dalyvavo 81. Visi balsavo už A.Sabonį, ir tai nestebina, nes niekas nepanoro mesti iššūkio legendiniam vidurio puolėjui. Sabas federacijai vadovauja nuo 2011 m. spalio, jis prezidento poste pakeitė Vladą Garastą. Nauja kadencija truks ketverius metus. Federacijos generalinio sekretoriaus pareigas ir toliau eis Mindaugas Špokas.

„Šiandien esame treti Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reitinge po JAV ir Ispanijos. Olimpinėse žaidynėse dalyvausime jau septintą kartą. Tai yra unikalus pasiekimas tokiai mažai šaliai ir tai yra jūsų, krepšinio bendruomenės, nuopelnas. Esame viena didelė krepšinio šeima. Per šį olimpinį ciklą nuveikėme nemažai darbų, nes dirbome kaip komanda, o komandinė dvasia visada buvo lietuviško krepšinio stiprioji pusė. Tikiuosi vienybės, įsiklausymo, palaikymo ir susikaupimo siekiant vieno tikslo - išlaikyti Lietuvos krepšinį pasaulio elite. Kviečiu visus būti vieningus“, - sakė A.Sabonis.

Tarp pasiekimų prezidentas paminėjo ne tik vyrų rinktinės laimėjimus, bet ir finansinį stabilumą. Federacijos pajamos pernai siekė 3,7 mln., o išlaidos - 3,6 mln. eurų. Antra vertus, A.Sabonis vylėsi, kad krepšinis sulauks didesnio Vyriausybės dėmesio, nes šiuo metu biudžetą pavyksta surinkti daugiausiai rėmėjų dėka.

Po rinkimų Sabas pripažino, kad apsispręsti dėl kandidatavimo nebuvo sunku, ir dar kartą paragino išlikti vieningus. Jis iškėlė svarbiausius tikslus kitam olimpiniam ciklui. Federacija sieks sukurti jaunųjų talentų ugdymo sistemą, LKF narystės ir licencijavimo sistemą, LKF duomenų bazę perkelti į internetinę erdvę, padėti moterų klubams sugrįžti į Europos turnyrus, kovoti su sutartomis rungtynėmis ir korupcija, įkurti krepšinio namus ir muziejų. Visa tai numatyta 2016-2024 m. strategijoje, kurią patvirtino konferencijos dalyviai. Be to, A.Sabonis dar kartą patvirtino, kad LKF palaiko FIBA poziciją kovoje su Eurolyga dėl įtakos organizuojant klubų turnyrus.

Konferencijoje būta ir netikėtų pasisakymų. Štai buvęs Vilniaus „Sakalų“ savininkas Vytautas Kiaušas paragino federaciją padėti skandaluose skęstančiam Gintarui Einikiui. Lietuvos krepšinio lygos direktorius Romualdas Brazauskas paprašė federacijos į savo veiklą žiūrėti kritiškiau ir nusistebėjo, kodėl prie durų budėjo apsaugos darbuotojas.

Mažiau nei po trijų savaičių, birželio 20 d., Palangoje į pirmąją treniruočių stovyklą rinksis Lietuvos vyrų nacionalinė komanda, kuri pradės rengtis Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Iki šiol nėra paskelbtas kandidatų sąrašas, tačiau LKF viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis nuramino žiniasklaidą ir sirgalius, kad tai bus padaryta pasibaigus Lietuvos krepšinio lygos čempionatui.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder