Šansas jaunimui

Šansas jaunimui

Lietuvos vyrų regbio rinktinė ruošiasi kovoms Europos Tautų taurės 2B diviziono turnyre. Jau spalio 24 d. mūsų šalies komanda svečiuose žais su Vengrijos regbininkais, o spalio 31 d. Šiauliuose priims Andoros rinktinę. Pasak Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidento Ryčio Davidovičiaus, šiose rungtynėse lietuviai tikisi tik pergalių. Tačiau taip pat svarbu yra ir duoti galimybę pažaisti jauniems mūsų regbininkams.

Visas ketverias rungtynes pirmajame rate laimėjusi Lietuvos rinktinė kol kas pirmauja 2B divizione. Taigi, LRF vadovo teigimu, jei mūsiškiai laimės šias dvejas rungtynes, jie užsitikrins pirmąją vietą.

„Pirmas mūsų tikslas šiose dvejose rungtynėse - laimėti, o antras - duoti šansą naujiems, jauniems žaidėjams, juos išbandyti, - kalbėjo R.Davidovičius. - Šiais dviem mačais šiemet ir baigsis turnyro kovos, o kitų metų balandį laukia dar du mūšiai - su Kipro ir Latvijos komandomis. Dabar esame pirmi divizione, taigi ir norime išlaikyti šią vietą. Nes pirmąją vietą užėmusi rinktinė pateks į aukštesnį divizioną.“

Nors Vengrijos ir Andoros rinktinės penkių komandų 2B diviziono lentelėje užima paskutines vietas, LRF vadovas įsitikinęs, kad jų nurašyti nereikia.

„Tai gan stiprios regbio šalys. Vengrijos regbininkus sunku nuspėti, kovai su jais reikia rimtai pasiruošti. Jie turi kelis tikrai labai gerus žaidėjus, kurie gali nulemti rungtynių baigtį. Su Andoros regbininkais žaisime namie, čia ne tik norime laimėti, bet ir kelsime vidinius uždavinius komandai, pavyzdžiui, akcentuosime patį žaidimą“, - pasakojo R.Davidovičius.

Praėjusį savaitgalį eksperimentinės sudėties Lietuvos rinktinė netradicinėse rungtynėse Rygoje 17:26 pralaimėjo Latvijos nacionalinei komandai. Šiame susitikime buvo žaidžiami keturi kėliniai po 20 min. Taigi prieš mačus su Vengrija ir Andora lietuviai sužaidė tik vienas draugiškas rungtynes. Tačiau, pasak LRF prezidento, tokia praktika prieš oficialius startus jiems įprasta.

„Latvijoje mūsų rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntandas Manijoša (Ntando Manyosha) jau išbandė jaunuosius regbininkus. Tačiau nenorėčiau minėti pavardžių, kurie perspektyviausi. Juk paskui sportininkai gali užriesti nosis (šypsosi). Buvo išbandyti 4-6 nauji žaidėjai, kurie debiutavo rinktinėje. Jiems po 19 metų ir jie gerai pasirodė, atlaikė spaudimą. Juk vis dėlto su vyrais kovojo“, - sakė R.Davidovičius.

Pats treneris pridūrė, kad Latvijoje buvo keliamas tikslas išbandyti kuo daugiau jaunų žaidėjų ir įvertinti perspektyvių žaidėjų galimybes prisidėti prie Lietuvos rinktinės.

„Mūsų rinktinės sudėtis labai jauna, joje nemažai naujokų. Pagal rezultatą pralaimėjome rungtynes, bet pagal žaidėjų tobulėjimą jas laimėjome“, - teigė N.Manijoša.

Patyrę Lietuvos regbininkai Tomas Zibolis, Naglis Dunčikas, Mindaugas Misevičius, Kęstutis Marcišauskas, Justas Vasiliauskas ir Mantautas Vilimavičius šiose draugiškose rungtynėse buvo saugomi ir žaidė nedaug.

„Tikiuosi, kad mes ateityje galėsime sužaisti daugiau tokių rungtynių, kuriose galėsime leisti pasireikšti jauniems žaidėjams“, - vylėsi treneris.

LRF prezidentas, paklaustas, ar visi Lietuvos rinktinės lyderiai vyks į Vengriją, sakė, kad dėl dar vykstančių čempionatų ir dėl vidinių klubų įsipareigojimų dalis pagrindinių žaidėjų nevažiuos, pavyzdžiui, Karolis Navickas, Ignas Darkintis. Tačiau galutinės sudėties jis dar negalėjo įvardyti. Dėl jos treneris apsispręs šiandien.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder