Sergejus Jovaiša: „Žalgiris“ VTB ketvirtfinalyje demonstravo nepanašų į krepšinį žaidimą"

Sergejus Jovaiša: „Žalgiris“ VTB ketvirtfinalyje demonstravo nepanašų į krepšinį žaidimą"

Sunkiai pasiektas Kauno „Žalgirio“ pergales VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalyje sarkastiškai pašiepęs Sergejus Jovaiša tvirtino gerbiantis įvairias negandas sezono viduryje atlaikiusią komandą.

Stipriausios Lietuvos ekipos energijos baterija senka, tačiau legendinis krepšininkas mano, kad „Žalgiris“ išliko pajėgus žengti į finalą.

„Žalgiriečiams jau nelabai įdomu rungtyniauti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė S. Jovaiša. – Jeigu kada nors jų anūkai pamatys iškovotas taures, medalius ir pasižiūrės pastarųjų VTB rungtynių santraukas, pamanys, kad jie meluoja ir nieko neiškovojo žaisdami tokį į krepšinį nepanašų žaidimą.“

Ketvirtfinalio serijoje Lietuvos čempionai 3-1 nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandą, bet pergalės prieš vienus Rusijos lygos autsaiderių buvo pasiektos paskutinėmis susitikimų minutėmis.

Dar prieš minėtas dvikovas Kauno komanda baigė sezoną LKL, kai finalo serijoje 4-0 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

S. Jovaiša tvirtino suprantantis ir nurašantis prastus kauniečių pasirodymus ketvirtfinalio etape: „Negaliu smarkiai barti atsipalaidavusių žalgiriečių. Varžovai ne tokio rango, tad labai sunku save motyvuoti. Per savo gyvenimą žaidžiau tokių rungtynių, kai buvo visai neįdomu. Todėl pralaimėdavome silpnesniems.

Nesistengdavome. Matau, kad „Žalgiris“ išgyvena tokią būseną. „Nižnij Novgorod“ nugalima lengvai, bet reikia rimties, susikaupimo ir dėmesio. Žinoma, taip pat ir jėgų. Svarbiausia noras ir psichologinis nusiteikimas.“

Anot krepšinio eksperto, liko neatsakyti du klausimai. Ar „Žalgiris“ nori išlaikyti savigarbą? Ir ar krepšininkai nori demonstruoti kokybiškesnį krepšinį? Atsakymus kauniečiai pateiks pusfinalio serijoje su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa. Europos taurės laimėtojų garbę gina Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis.

S. Jovaiša tvirtino, jog pergalę pusfinalyje lems didesnis kurios nors komandos noras laimėti: „Nepaisant visų negandų, „Žalgiriui“ dar ir dabar užtektų jėgų įveikti pusfinalį. Bet tikrai nesu užtikrintas, ar krepšininkai to nori. Kartais reikia pastangų padaryti tai, ko negali ar nenori.

Reikia perlaužti save morališkai. „Žalgiris“ turi namų aikštės pranašumą, todėl gali pasinaudoti proga ir žengti dar vienu laipteliu aukščiau. Nors jeigu reikėtų dėti galvą, kad kauniečiai įveiks pusfinalio barjerą, nenorėčiau to daryti.“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder