Šeštadienį - šventė paplūdimio futbolo mėgėjams

Šeštadienį - šventė paplūdimio futbolo mėgėjams

Šeštadienį Klaipėdos neįgaliųjų paplūdimyje (Pamario g. 8) vyksiantis "Švyturio" taurės paplūdimio futbolo turnyras suburs Latvijos, Rusijos ir Lietuvos futbolo mėgėjus. Iš viso nuo 10 val. iki vakaro dviejose aikštėse varžysis 14 komandų.

"Atvyks broliukai iš Latvijos, svečiai iš Kaliningrado, kretingiškiai, Mažeikių, Vilniaus atstovai. Žinoma, rungtyniaus ir klaipėdiečiai. Dar norėjo varžytis kauniečiai ir dar kelių miestų atstovai, tačiau visų priimti negalime dėl laiko stokos - jei būtų daugiau komandų, turnyrą turėtume pabaigti naktį, o to niekas nenori", - sakė turnyro sumanytojas ir organizatorius Nerijus Genupskis.

Jis šį turnyrą organizuoja jau devintus metus.

"Galbūt, kai bus jubiliejinis - jau dešimtasis turnyras, tada plėsimės. Yra sumanymų įrengti papildomą paplūdimio futbolo aikštę. Yra ir entuziastų, pagalbininkų. Gal kitąmet bendromis pastangomis pavyks ir turnyro dalyvių skaičius augs", - savo užmojais dalijosi klaipėdietis.

Tradiciškai turnyro komandos bus suskirstytos į du pogrupius, rinks taškus tarpusavio rungtynėse, o 8 geriausiai pasirodžiusios komandos tęs kovą dėl čempionų titulo.

Nuo 2011-ųjų šiame turnyre dalyvavo komandos iš visos Lietuvos, o pernai jis įgijo tarptautinių varžybų statusą: 2018 metais jose debiutavo svečiai iš užsienio - Kaliningrado "Baltika", ši komanda ir iškovojo pagrindinį prizą.

Šiemet taip pat bus svečių iš užsienio - apie dalyvavimą patvirtino komandos iš Kaliningrado bei Latvijos.

"Tikimės, kad šiemet čempionų taurė liks Klaipėdoje, tačiau dėl to reikės gerokai pasistengti - kasmet dalyvaujančios komandos tik stiprėja. Tai džiugina - vadinasi mūsų turnyras tapo aukšto lygio varžybomis, jis jau vadinamas neoficialiu Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatu. Mums tokie žodžiai yra geriausias įvertinimas už darbą. Juolab, kad varžybas rengia miesto futbolo entuziastai, prisidėdami kas kuo gali. Bendruomeniškumas išlieka mūsų prioritetu - tikrai džiugu matyti, kaip bendras tikslas suvienija žmones, kiek daug jie gali padaryti dėl bendros idėjos", - akcentavo N. Genupskis.

Turnyras garsėja ir dėl puikios savo atmosferos, ją sukuria patys futbolo šventės dalyviai ir žiūrovai, o dažniausiai - ir puikus oras pajūryje. Ir šiemet orų prognozės turnyro dalyviams yra palankios.

"Šiemet šiame turnyre pralaimėtojų nebus - visos komandos, net ir neiškovojusios pergalių, gaus simbolines turnyro taureles. Tokią tradiciją perėmėme iš patirties viename užsienio turnyre, kuriame patys dalyvavome. Tai pakelia nuotaiką ir suartina. O mūsų pagrindinis tikslas - ne tik sportiškai praleisti dieną, bet ir visiems sukurti šventę", - "Vakarų ekspresui" pabrėžė N. Genupskis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder