Sezono rungtynes sužaidęs Hayesas nukalė „Žalgirio“ pergalę per pratęsimą

Sezono rungtynes sužaidęs Hayesas nukalė „Žalgirio“ pergalę per pratęsimą

Penktadienį vakare „Žalgirio“ arenoje įvyko ant plauko kabojusios Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ komandų rungtynės. Šarūno Jasikevičiaus treniruojama kauniečių komanda 105:97 po pratęsimo palaužė Milano „AX Armani“ ir dar labiau priartėjo prie Eurolygos aštuoneto.

Daugiau informacijos netrukus...

Po ketvirtojo kėlinio: Kauno „Žalgiris“ – Milano „AX Armani“ 91:91 (27:25, 26:19, 19:27, 19:20)

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo taškų lenktynėmis, bet „Žalgirį“ į priekį timptelėjo P. Jankūnas, smeigęs taiklų tolimą metimą ir padidinęs komandos pranašumą iki 6 taškų (82:76).

Savo tolimų taškų sąskaitą ketvirtajame kėlinyje atsidūrė ir Zachas LeDay, padidinęs žalgiriečių pranašumą iki 8 taškų (86:78).

Prasidėjus priešpaskutinei kėlinio minutei „Žalgiris“ dar turėjo 5 taškų persvarą. „AX Armani“ ekipą į kovą dėl pergalės grąžino Keiferis Sykesas, įsūdęs tritaškį ir priartinęs svečius iki 2 taškų persvaros. Tas pats K. Sykesas paskutinę kėlinio minutę (45 sek.) išlygino rezultatą – 89:89.

Kitos atakos metu T. Walkupas vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį, bet tuo pačiu atsakė ir rezultatą išlygino S. Rodriguezas – 91:91.Paskutinę ataką organizavo T. Walkupas, tačiau jis prarado kamuolį ir komandos turėjo žygiuoti į pratęsimą.

Po trečiojo kėlinio: Kauno „Žalgiris“ – Milano „AX Armani“ 72:71 (27:25, 26:19, 19:27)

Trečiasis kėlinys prasidėjo abiejų komandų tolimais metimais – žalgiriečių gretose pasižymėjo T. Walkupas. Visgi netrukus tas pats T. Walkupas padarė nesportinę pražangą ir Milano ekipa vienos atakos metu surinko 4 taškus (56:60).

Ties tuo „Žalgirio“ problemos nesibaigė – Drew Crawfordas varžovams pridėjo dar du taškus, netrukus Sergio Rodriguezas smeigė tritaškį ir Milano ekipa persvėrė rezultatą savo naudai (61:60).

Kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ pagreitino žaidimą puolime ir susigrąžino prarastą pranašumą. Tiesa, prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė tik vienas taškas – 72:71.

Po antrojo kėlinio: Kauno „Žalgiris“ – Milano „AX Armani“ 53:44 (27:25, 26:19)

Antrajame kėlinyje pirmąjį tritaškį „Žalgirio“ gretose pataikė Nigelis Hayesas, tuo pačiu padidinęs šeimininkų pranašumą iki 8 taškų (33:25). Tas pats žalgirietis netrukus smeigė antrąjį tolimą metimą – 36:30. Kitos atakos metu jis į savo sąskaitą įsirašė dar tris taškus – metimas ir pražanga (39:30).

Milano ekipa dar labiau pabėgti „Žalgiriui“ į priekį neleido – atsakė 7 taškais iš eilės ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų. Kauniečiams įstrigus puolime, jį išjudino N. Hayesas, pataikęs savo trečiąjį tolimą metimą (44:42).

Galingai kėlinį užbaigę žalgiriečiai į rūbinę nužygiavo turėdami 9 taškų persvarą. Paskutinę taiklią ataką „Žalgirio“ stovykloje tolimu metimu surengė Artūras Milaknis.

Po pirmojo kėlinio: Kauno „Žalgiris“ – Milano „AX Armani“ 27:25

Žalgiriečių starto penkete – Jockas Landale‘as, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Artūras Milkanis ir Thomasas Walkupas.

Pirmoji „Žalgirio“ ataka baigėsi prarastu kamuoliu, tačiau jau kitos atakos metu Paulius Jankūnas ištaisė savo paties klaidą ir atidarė šeimininkų taškų sąskaitą. „AX Armani“, savo ruožtu, jau per pirmas 3 minutes smeigė du tritaškius.

Po pirmųjų 5 minučių neryškią persvarą turėjo žalgiriečiai – 16:13. Aktyviai žaidė Kauno komandos kapitonas P. Jankūnas. Žalgiriečiams daugiausiai problemų pridarė Vladimiras Micovas, įsūdęs tris tritaškius iš eilės.

Antroje kėlinio dalyje nežibėjęs „Žalgiris sugebėjo išsaugoti pranašumą – 27:25.

***

Koronaviruso fone – beprotiškai svarbią reikšmę turinčios rungtynės. „AX Armani“ po 25 turų yra iškovojusi 11 pergalių ir patyrusi 14 nesėkmių. „Žalgirio“ sąskaitoje – 10 sėkmingų pasirodymų ir 15 pralaimėjimų.

Milano ekipa kol kas rikiuojasi 10-oje pozicijoje, kauniečiai – trimis pozicijoms žemiau. Abi komandos vis dar turi realius šansus patekti į atkrintamųjų traukinį, todėl pergalė šioje akistatoje yra gyvybiškai svarbi.

Šarūno Jasikevičiaus kariauna šiuo metu yra viena karščiausių komandų Eurolygoje – per paskutines 10 rungtynių iškovotos 7 pergalės. Milano klubas, savo ruožtu, be pergalės skonio žygiuoja 3 rungtynes iš eilės. Taigi, „Žalgiriui“ tai yra šansas kabintis į dar vieną pergalę.

Milano ekipai „Žalgiro“ arenoje negalės padėti virškinimo sutrikimų turintis Artūras Gudaitis, o žalgiriečiai ir toliau versis be traumuoto Mariaus Grigonio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder