Šiandien 12.30 val. Teatro aikštėje - lietuvių ir čekių kova

Šiandien 12.30 val. Teatro aikštėje - lietuvių ir čekių kova

Sekmadienį nuo 12.30 val. Klaipėdos miesto širdyje, Teatro aikštėje, įrengtoje tarptautinius standartus atitinkančioje paplūdimio tinklinio aikštelėje išvysime intriguojančią „Amber Cup - Kredito garantas“ turnyro ketvirtfinalio dvikovą, kurioje susitiks Lietuvos tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina su  Čekijos tinklininkėmis Marie-Sara Stochlova ir Miroslava Duranova. 

Kviečiame aktyviai burtis tinklinio sirgalius ir šiaip sportui neabejingus žmones. Renginys visiems žiūrovams - nemokamas, o aktyviausieji dar ir galės laimėti įvairiausių prizų bei patirti puikių emocijų. 

Lietuvaitės A grupėje užėmė pirmąją vietą, o čekės B grupėje liko antros. 

Priminsime, kad  I. Dumbauskaitė ir I. Zobnina grupės varžybose  rezultatu 0-2 (17:21 ir 18:21) nusileido Izraelio atstovėms - Sofiai Starikovai ir Anitai Dave, tačiau antroje dvikovoje itin gausiai ir audringai palaikomos savų sirgalių lietuvaitės pademonstravo puikų kovotojų charakterį - sugebėjo baltaruses nukaiti 2-0 (38:36 ir 21:12). 

Čekijos rinktinė taip pat iškovojo vieną pergalę ir patyrė vieną pralaimėjimą. Jos rezultatu 2-0 (25:23 ir 21:17) po gana atkaklios kovos nugalėjo latves Ozoliną ir Paeglę, tačiau 0-2 (9:21 ir 17:21) turėjo pripažinti suomių Lehtonen ir Ahtiainen pranašumą. 

Suomės B grupėje užėmė pirmąją vietą ir sekmadienį nuo 11.40 val. kitame ketvirtfinalyje susitiks su D grupės antra komanda – ispanėmis – Amaranta ir Lobato. 

Dar dvi ketvirtfinalio poros: 

10 val. Austrija (D grupėje 1 vieta) – Rusija (C grupėje 2 vieta); 

10.50 val. Ukraina (C grpėje 1 vieta)  - Balarusija (A grupėje 2 vieta).  

Taigi, kovas dėl „Amber Cup - Kredito garantas“ įsteigto 5 000 eurų piniginio prizo tęsia 8 šalių komados: Lietuva, Čekija, Suomija, Ispanija, Austrija, Rusija, Ukraina ir Baltarusija. 

Iš turnyro iškrito keturios savo pogrupiuose trečiąsias vietas užėmusios komandos – Izraelis (A grupė), Latvija (B grupė), Estija (C grupė) ir Švedija (C grupė). 

„Jaučiamės fantastškai - atidavėme daug jėgų, bet padarėme viską, kas priklauso nuo mūsų, kad užimtume pirmąją vietą A grupėje. Šaunu esame laimingos. Patekome į „Top 8“, pirmąjį savo planą įgyvendinome, tad įtamp šiek tiek atslūgo. Norėtųsi žengti į pusfinalį ir finalą, o kaip pasiseks - matysime sekmadienį“, - neslėpdamos geros nuotaikos kalbėjo Lietuvos tinklininkės I. Dumbauskaitė ir I. Zobnina. 

Jos liko sužavėtos Klaipėdos žiūrov palaikymu.

„Pirmojo seto su baltarusėmis pergalę iškovojome būtent žiūrovų dėka. Jie buvo fantastiški ir mus įkvėpė, suteikė papildomų jėgų. Toks jausmas, kad jie atėjo į varžybas, atsinešė savo širdis ir atidavė mums. Labai jiems ačiū“, - akcentavo I. Dumbauskaitė.

Visus rezultatus galite pamatyti čia. 

Paplūdimio tinklinio turnyras „Amber Cup - Kredito garantas“ yra išskirtinis ne tik tuo, kad pirmą kartą istorijoje Klaipėdos centre išpilta net 150 kubinių metrų smėlio, įrengta tarptautinius standartus atitinkanti tinklinio aikštė su 400 vietų tribūnomis žiūrovams, bet ir itin aukšto lygio komandomis.

„Šis renginys visiems žiūrovams yra nemokamas, tad, naudodamasis proga, noriu pakviesti klaipėdiečius ir miesto svečius pasigrožėti aukšto lygio tinklinio kovomis. Geriau vieną kartą išvysti visą tą vaizdą savo akimis iš arti, nei daugybę kartų stebėti per televizijos ekranus“, - pabrėžė vienas iš renginio organizatorių VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas. 

Sekmadienį vyks 8 susitikimai - 4 ketvirtfinaliai, 2 pusfinaliai, kova dėl trečiosios vietos ir finalas. 

Kova dėl pirmosios vietos planuojama sekmadienį apie 16.30 val. 

Turnyro organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM) ir VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubas. 

Daugiau informacijos apie tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup - Kredito garantas“, joje dalyvausiančias komandas, jų pasiekimus, susitikimų laiką ir kitą aktualią informaciją galima rasti oficialiame šio turnyro interneto puslapyje www.beachvolleyambercup.com. 

Čia yra sudėliotos ir visos pogrupių dalyvės. Po kiekvienų dvikovų čia yra įkeliami ir rezultatai. 

„Fantastiškas turnyras, nuostabi atmosfera. Klaipėdai reikia daugiau panašių renginių. Tai išties puošia mūsų miestą ir suteikia daug džiugių emocijų. Nuostabiai praleidome laiką“, - sakė renginyje sutikti žinomi klaipėdiečiai, tarp kurių Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkaiskas, Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas, daugkartinis Europos veteranų krepšinio prizininkas Algimantas Žičkus, Klaipėdos sporto bazių valdymo centro vadovas Marius Junokas ir daugelis kitų. 

„Džiaugiuosi ir palaikau puikias iniciatyvas, kad sportas mūsų mieste taptų dar labiau matomas ir jaučiamas“, - pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėa Rasa Rumšienė. 

Šis renginys įrodo, kad klaipėdiečiai mielai renkasis sporto renginius miesto centre – 400 vietų tribūnos buvo sausakimšos, be to, dar daugiau žmonių lietuvaičių pasirodymą stebėjo ir atstistoję ne tribūnose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder