Silpnaregiams - pramoga ant ledo

Silpnaregiams - pramoga ant ledo

Klaipėdos ledo ritulio klubas "Kirai" kartu su "Senamiesčio" Rotary klubu surengė gražią šventę ant "Akropolio" ledo. Klaipėdos regos ugdymo centro auklėtiniai padedami "Kirų" ledo ritulininkų susipažino su ledu.

Neišdildomų įspūdžių patyrė tie vaikai, kurie pirmą kartą apsimovė pačiūžas ir išmėgino ledo slidumą. Atsargūs ir nedrąsūs ant ledo buvo beveik visi mokyklos auklėtiniai, kuriuos prilaikė ir ir mokino čiuožti "Kirų" ledo ritulininkai.

"Dar nėra tekę ant ledo čiuožti kartu su vaikais, kurie nėra to bandę. Vaikų emocijos ir pastebėjimai buvo išties jaudinantys - sunku ramiai bendrauti su vaikais, kurie pirm kartą stovi ant ledo ir jo nemato. Dauguma žaidėjų buvo nuodugniai apčiupinėti, mat vaikams buvo įdomus ne tik ledas, bet ir naujieji draugai - kuo jie apsirengę, kokios jų lazdos, šalmai",- apie renginį šypsodamasis pasakojo "Kirų" klubo vadovas Algis Poškis.

Klaipėdos regos ugdymo centro vaikus jau ne pirmus metus globoja "Senamiesčio" Rotary klubas, kurio atstovai šįsyk nustebino vaikus parinkę netradicinę susitikimo vietą.

"Vaikams esame sugalvoję įvairių įdomių laisvalaikio praleidimo būdų, tačiau paskutinysis pranoko ir mūsų, ir vaikų lūkesčius. Po renginio buvo sunku prašyti vaikus palikti ledą, mat kai kurie jų jau buvo tiek įsidrąsinę, jog pradėjo žaisti ledo ritulį su vyresniaisiais draugais. Net ir mergaitės, paėmusios ledo ritulio lazdą kaip šluotą, "šlavė" lazda per ritulį ir žaidė kartu su berniukais. Ledas - išties įdomi ir netradicinė pramoga",- apie idėją mokyklos auklėtinius atvežti ant ledo pasakojo "Senamiesčio" Rotary klubo atstovė Kristina Zibalienė.

Ant ledo užsimezgusi draugystė tarp ledo ritulininkų ir vaikų nenutrūks. "Kirų" atstovai pažadėjo vaikus pakviesti ir į kitus linksmus renginius ant ledo.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder