Sirgaliai su vaikais nepageidaujami

Sirgaliai su vaikais nepageidaujami

Būrys sporto aistruolių ir šiaip Lietuvos patriotų, Klaipėdoje norėjusių stebėti pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynes su Kosovo rinktine, liko it trenkti su šlapiu maišu ir net buvo priversti per didžiulius speigus su mažais vaikais kulniuoti namo neišvydę jokio reginio. Priežastis labiau nei absurdiška - šių varžybų organizatoriai Lietuvos krepšinio federacija (LKF), neva, FIBA reikalavimu, sumąstė be bilietų neįleisti net pačių mažiausių 2-3 metų amžiaus vaikų.

"Argi normalu, kad už vaiką, kuriam net neįdomios rungtynės, kuris tiesiog sėdi tėveliams ant kelių, arba šalia žaidžia su kitais vaikais ir neužima jokios vietos, reikia mokėti tiek pat kiek ir tėveliams - 50 eurų? O jeigu ateina šeima su trimis vaikais? Negi visa šeima turi pakloti net 250 eurų? Argi tai ne absurdas? Juk jaunai šeimai tai - kosminiai pinigai", - piktinosi į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipęsi nuolat krepšinio rungtynes stebintys, tačiau, anot jų pačių, "tokio cirko niekada gyvenime neregėję" klaipėdiečiai.

Pasak jų, buvo absurdiška stebėti, kaip viena po kitos piktinosi šeimos, kurios į rungtynes atvyko su vaikais, tačiau liko nieko nepešusios - turėjo kulniuoti namo spaudžiant daugiau nei 10 laipsnių šaltukui.

"O kaip gi kitaip? Negi paliksi vaikus ir pats eisi stebėti rungtynių? Nuotaika sugadinta visai šeimai ir, be to, patirti nuostoliai. Juk niekas pinigų už bilietus, kuriuos pirkai, tačiau dėl to, kad neįleido vaikų ir nėjai į rungtynes, negrąžins. Tiesiog žemas organizatorių lygis", - pabrėžė pasipiktinę klaipėdiečiai.

Tribūnos - pustuštės

"Ar matėte, kaip atrodė tribūnos? Jos buvo pustuštės. O ko gi norėti, kai bilietų kainos kosminės, paprastam žmogui neįkandamos ir dar norima plėšti nuo vaikų. Organizatorių šūkis turbūt toks: "Jei daryti biznį, tai daryti iki galo!", - piktinosi klaipėdietis Tadas Vilkas, į renginį atėjęs su trejų metų dukra.

Jis liko nustėręs, kai "Švyturio" arenos darbuotojai pasakė, kad vaiko be bilieto neįleis.

"Ačiū šalia buvusiems žmonėms, kurie padovanojo bilietą. Tiesiog jie turėjo atliekamą bilietą ir padovanojo. Kitu atveju su vaiku būtų tekę keliauti į kitą arenos galą pirkti bilieto. Pats mačiau, kad buvo tokių šeimų, kurios, išgirdusios tokį absurdą, tiesiog numojo ranka, apsisuko ir išėjo namo", - emocijų neslėpė sportui neabejingas klaipėdietis.

Anot jo, jei jau krepšinis yra antroji Lietuvos religija ir siekia dar didesnio populiarumo, tai būtent per vaikus to populiarumo ir turėtų siekti.

"Juk tokiems mažiems vaikams tai tarsi supažindinimas su šia sporto šaka, o čia, še tau, ir neįleidžia. Nepaaiškinami dalykai", - pykčio neslėpė T. Vilkas.

Susidariusia situacija piktinosi ir "Švyturio" arenoje VIP ložę besinuomojantis nuolatinis įvairių sporto varžybų ir renginių dalyvis, kuris nenorėjo viešinti savo vardo ir pavardės.

"Tokios gėdos savo gyvenime dar nebuvau patyręs. Maža to, Lietuvos krepšinio federacija į Klaipėdą atvežė labai žemo lygio Kosovo rinktinę, kuri tikrai neužtikrino, kad į rungtynes susirinktų gausus būrys žiūrovų. Be to, FIBA ir federacijos klerkai dar prikrėtė krūvą nesąmonių", - "Vakarų ekspresui" dėstė pašnekovas.

KALTĖ. Iš dalies kalti yra tėvai: perkant bilietus tarp sąlygų buvo nurodyta, jog mažamečiai į rungtynes nemokamai įleidžiami nebus. Tiesa, į Klaipėdos "Neptūno" rungtynes nemokamai yra įleidžiami vaikai net iki 6 metų. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Jis pasakojo, jog šaltą pirmadienio vakarą sunkiai įkalbino prisijungti 12 klaipėdiečių ir stebėti nedaug dėmesio susilaukusias rungtynes ložėje.

"Įeinant į VIP tribūnas arenos darbuotojos iš 2-3 metukų amžiaus vaikų pareikalavo bilietų. Viena iš mūsų ložės pora į tokį reikalavimą nesureagavo, o kita sutriko, vyras su kūdikiu nutarė eiti stebėti varžybų, o žmoną per speigus pasiuntė namo. Kiek arenoje per tuos ilgus metus vyko paties įvairiausio rango varžybų, kiek kartų žaidė rinktinė, juk vyko ir Europos krepšinio čempionato varžybos, tokio absurdiško akibrokšto dar nebuvo. Matyt, FIBA ir federacijos godumas visai aptemdė protus. Arenos darbuotojos čia niekuo dėtos - joms taip buvo įsakyta ir jos buvo priverstos uoliai vykdyti visus organizatorių reikalavimus", - susikaupusias neigiamas emocijas liejo klaipėdietis. - Įsivaizduokite situaciją, kai, tarkime, graži klaipėdiečių šeima, pavyzdžiui, auginanti du 2 ir 4 metukų vaikučius, nutarė palaikyti šalies vyrų krepšinio rinktinės vyrus. Už 100 eurų šeima įsigijo 2 bilietus geresnėse arenos vietose. Na, o vaikai, kaip visada, turėjo pasėdėti ant kelių. Prie įėjimo jie staiga sužino, kad už vaikučius dar turės pakloti papildomą šimtuką. O jeigu tai šeimai akivaizdžiai per brangu? Žinoma, šeima pati kalta, jog prieš pirkdami bilietus nepasiskaitė taisyklių ir instrukcijų. Bet, nepaisant visko, ką daryti? Neiti iš viso? Bandyti parduoti bilietus? Vaikai namo, tėvai į salę? Tėvai namo, vaikai į salę? Tėvas lieka su vienu vaiku, mama su kitu namo? O gal priešingai? Tegul tokią užduotį išsprendžia funkcionieriai... Todėl, kol sprendžiame šią užduotį, FIBA ir šių varžybų organizatoriams už šio pirmadienio iškrėstus "cirkus" reikėtų įraityti didelį riebų minusą. Atgimimo laikais tokiems šimtatūkstantinės minios šauktų: "Gėda!" Ateityje vengsiu eiti į bet kokias varžybas, kuriose bus reikalaujama bilietų iš kūdikių. Ir kitus įkalbinėsiu neiti."

Taisykles nustatė LKF?

VYKDYTOJAI. "Švyturio" arenos direktorė Aida Aleksandrovienė paaiškino, kad visas taisykles ir sąlygas nustatė Lietuvos krepšinio federacija.

"Švyturio" arenos direktorė Aida Aleksandrovienė tvirtino, jog tokią situaciją, nustatydami savo taisykles, sukūrė Lietuvos krepšinio federacija.

"Visas taisykles ir sąlygas nustato Lietuvos krepšinio federacija, su kuria mes sudarome sutartis. Jie sprendžia, kokia turi būti bilietų kaina, kada atidaromos arenos durys, galima ar negalima atsinešti savo maisto, ar socialinėms grupėms yra taikomos kokios nuolaidos, ar reikia ikimokyklinio amžiaus vaikams pirkti bilietus. Mūsų - arenos darbuotojų tikslas, šias numatytas sąlygas vykdyti ir užtikrinti. Jeigu mūsų darbuotojos nepaisytų organizatorių reikalavimų ir būtų įleidusios vaikus nemokamai, jos pažeistų pareigines instrukcijas", - pabrėžė arenos vadovė.

Pasak Lietuvos krepšinio federacijos Rinkodaros atstovo Justino Liaudinsko, bilietų platinimo platformoje buvo nurodyta, kad vaikai į šį renginį nemokamai nebus įleisti.

"Tai nėra nukreipta konkrečiai prieš kūdikius, kaip jūs įvardijate. Tiesiog neįleidžiame dėl to, kad turėtume aiškią inventorizaciją ir aiškią struktūrą, kurios arenos vietos yra užimtos ir kiek konkrečiai žmonių praėjo pro turniketą. Visa tai yra daroma, kad FIBA galėtume pateikti oficialius skaičius. Būtent dėl šios priežasties turime tokią sistemą", - dienraščiui tvirtino federacijos, kuri buvo šio renginio organizatorė, atstovas J. Liaudinskas.

SABAS. LKF prezidentas Arvydas Sabonis pažadėjo išsiaiškinti kodėl taip įvyko.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis sakė, jog pirmą kartą girdi, kad į rungtynes būtų neįleidžiami net 2-3 metų vaikai.

"Kaune per krepšinio rungtynes nuolat būna daug vaikų. Mes norime, kad į krepšinio rungtynes ateitų kuo daugiau žmonių, kad arenos būtų sausakimšos žiūrovų, krepšinio sirgalių. Neįleido į VIP ložes? Prie ko čia LKF, VIP ložės ir kūdikiai? Bandysiu pasiaiškinti, ar taip čia buvo ir kodėl taip galėjo įvykti", - kalbėjo A. Sabonis.

Klaipėdos krepšinio sirgaliams toks vaikų ignoravimas yra tarsi antausis šlapiu skuduru per veidą. Pavyzdžiui, į Klaipėdos "Neptūno" rungtynes nemokamai yra įleidžiami vaikai net iki 6 metų.

Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto narys klaipėdietis Rimantas Cibauskas teigė, jog tikrai nežinojo, kad per oficialias rinktinės rungtynes Klaipėdoje bus prašoma bilietų net iš kūdikių.

NEPRITARIA. Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto narys klaipėdietis Rimantas Cibauskas nepritaria sprendimui apmokestinti kūdikius.

"Tai nenormalu, aš manyčiau, kad įvyko kažkoks nesusipratimas. Kaip suprasti, kad bilietų jau reikalaujama ir iš kūdikių? Artimiausiame krepšinio federacijos komiteto posėdyje būtinai apie tai padiskutuosime. Kaip tik turime džiaugtis mažaisiais sirgaliais. Turime juos pratinti būti patriotais nuo pat mažens. Mažyliai neužima žiūrovų vietų, jie sėdi tėvams ant kelių arba laksto arenos žaidimų kambaryje", - pastebėjo R. Cibauskas.

Pirmadienio varžybose dalyvavusio klaipėdiečio Anatolijaus humoristiniai pamąstymai: "Jeigu net kūdikiams nemokamai negalima patekti į salę, ir netgi nesiūlomi vaikiški bilietai su nuolaida, siūlau vaikus sverti, taip kaip bagažą avialinijose. Sveria vaikas iki 5 kilogramų, moka pusę kainos, sveria daugiau kaip 9 kilogramus, taikoma 25 procentų nuolaida ir taip toliau ir panašiai..."

KOMENTARAS

LKL Generalinis sekretorius Mindaugas Špokas

Aš šį nesusipratimą pavadinčiau labiau technine klaida. Federacijos rinkodaros atstovas Justinas Liaudinskas su tokia situacija susidūrė pirmą kartą. Mes naudojamės net šešiomis Lietuvos arenomis ir po šio įvykio nutarėme apskritai nuimti apribojimus vaikams iki 6 metų amžiaus, nes tokio amžiaus vaikai ateina tik lydimi tėvų. Ir jeigu tėvams patogu ant kelių sodinti jaunąjį sirgalių, viskas yra normalu. Nutarėme, kad suvienodinsime sąlygas, kad ir Vilniaus, ir Kauno, ir Klaipėdos, ir kitose arenose vaikai iki 6 metų amžiaus galėtų į varžybas patekti nemokamai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder